Thumbnail
Άρθρο του Σωκράτη Ξυνίδη που δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιό του.

Άρθρο του Σωκράτη Ξυνίδη που δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιό του.

Ο Βενιζέλος ήθελε να γίνει αρχηγός και αφού δεν τα κατάφερε στα ίσια υπονόμευσε τον Παπανδρέου.
 
Ο Λοβέρδος ήθελε και αυτός να γίνει αρχηγός και το είπε, θυμώνοντας τον Βενιζέλο, αλλά στο τέλος αγκαλιάστηκαν με τον Βενιζέλο, προκειμένου να τελειώνουν με τον Παπανδρέου.
 
Στη συνέχεια και όταν έριξαν τον Παπανδρέου, έγινε πολέμιος του Βενιζέλου και όταν είδε ότι δεν τον έπαιρνε, αποφάσισε να κάνει δικό του κόμμα (αλλά δεν το λέει ακόμη για να μην τον πουν προδότη και χρεωθεί τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ).
 
Ο Χρυσοχοίδης ήθελε να γίνει αρχηγός, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι έπρεπε να αγκαλιαστεί με τον Λοβέρδο, που τα είχε βάλει με τον Βενιζέλο και να ενώσουν τις δυνάμεις τους.
 
Όταν είδε ότι αγκαλιάστηκε ο Λοβέρδος με τον Βενιζέλο (και αφού είπε μερικές χαζομάρες), αποφάσισε να αγκαλιαστεί και αυτός με τον Βενιζέλο, προκειμένου να τελειώνουν με τον Παπανδρέου και σε αντάλλαγμα ο Βενιζέλος τον έκανε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, αλλά ποτέ δεν πήγε στη βουλή να κάνει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, γιατί είχε αποφασίσει ότι δεν μπορεί ο Βενιζέλος αλλά δεν ήθελε να πάει και με τον Λοβέρδο και είχε αρχίσει να πιστεύσει ότι ίσως ο Σαμαράς να μην ήταν τόσο κακή περίπτωση ενόψει σύγκρουσης με αντιμνημονιακό λαϊκισμό.
 
Ο Σκανδαλίδης, πιο πονηρός από όλους, αφού ξέχασε τις αριστερές του ανησυχίες που εκφραζόταν στη βουλή για ψύλλου πήδημα και την αποστροφή του για τον Παπανδρέου από τη στιγμή που έγινε υπουργός, το έπαιζε παραίνεση προς όλους, έγραφε βιβλία, συνέχισε τα καθημερινά σουαρέ με τους μεγαλοπαράγοντες του ΔΟΛ και την κατάλληλη στιγμή άδειασε τον Παπανδρέου και το έπαιξε συνεταίρος του Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ.
 
Μέχρι να ψιλοσταρβοπατήσει ο Βενιζέλος οπότε και οι πλασαρισμένοι σε κομβικά πόστα άνθρωποί του έγιναν οι δεσμοφύλακες του Βενιζέλου. Βεβαίως τώρα θέλει να γίνει αρχηγός. Άλλωστε το είχε πει και το 2007 ότι δεν του αρέσουν τα δίπολα. Θέλει να είναι ή σε τριπλέτα ή μόνος του.
 
Οι πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστές αφού έκαναν το κίνημα κατά του Παπανδρέου το 2007, πλαισίωσαν τον Βενιζέλο μέχρι να ρίξει τον Παπανδρέου αλλά τον εγκατέλειψαν μόλις το κατάφερε. Τους είχε κάνει τη δουλειά. Σήμερα ο Σημίτης μετά από πολύ-πολύ καιρό πήγε στη Βουλή. 
 
Και εμείς είμαστε εδώ και τραβάμε τα ......... πάθη μας.
 
Σωκράτης Ξυνίδης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κινητό τηλεφωνο
Η πράσινη κουκίδα στο κινητό: Το προειδοποιητικό σήμα που δεν πρέπει να αγνοείτε
Πώς δείχνει ότι κάμερα ή μικρόφωνο είναι ενεργά, πώς εντοπίζετε την εφαρμογή που τα χρησιμοποιεί και τι να κάνετε για να προστατέψετε τα δεδομένα σας.
Η πράσινη κουκίδα στο κινητό: Το προειδοποιητικό σήμα που δεν πρέπει να αγνοείτε
φασολαδα
Χειμωνιάτικη φασολάδα που δένει υπέροχα: Η εκδοχή με σελινόριζα και θυμάρι
Αρωματική, χυλωμένη και γεμάτη λαχανικά—μια παραδοσιακή συνταγή με σύγχρονη πινελιά που ζεσταίνει το τραπέζι.
Χειμωνιάτικη φασολάδα που δένει υπέροχα: Η εκδοχή με σελινόριζα και θυμάρι
γιαγια
101 χρονών και σηκώνει βάρη καθημερινά – Τα μυστικά της μακροζωίας της
Η Iñaxi Lasa από την Ισπανία έχει ζήσει έναν αιώνα γεμάτο προκλήσεις, από πολέμους και ασθένειες μέχρι προσωπικές περιπέτειες υγείας, και σήμερα, στα...
101 χρονών και σηκώνει βάρη καθημερινά – Τα μυστικά της μακροζωίας της