Κλήρωσε η φορολοταρία Ιουνίου - Ποιοι κερδίζουν έως 50.000€

Πολιτική 0

Αλέξης Τσίπρας: «Ο κύκλος Μητσοτάκη κλείνει» – Το μήνυμα στους τομεάρχες της ΕΛΑΣ

Τις 5 προτάσεις της ΕΛΑΣ για την στήριξη της κοινωνίας κατέθεσε στο OT Forum o Αλέξης Τσίπρας
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη: Πρώτη συνεδρίαση με βολές Τσίπρα για διαφθορά και κράτος δικαίου

Σε κλίμα πλήρους πολιτικής κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε η παρθενική συνεδρίαση των στελεχών της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ), με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το σύνθημα της επόμενης ημέρας. Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του, ο επικεφαλής του σχήματος, αφού συνεχάρη τους νέους τομεάρχες για την ανάληψη των καθηκόντων τους, ξεκαθάρισε το ιδεολογικό και πρακτικό πλαίσιο στο οποίο οφείλουν να κινηθούν, ζητώντας άμεση γείωση με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Απευθυνόμενος στο στελεχιακό δυναμικό, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο στόχος της παρουσίας τους δεν συνδέεται με την είσπραξη αξιωμάτων και οφιτσίων, αλλά με την κατάθεση μόχθου, γενναιότητας, αφοσίωσης και επιμονής. Συμπλήρωσε μάλιστα με νόημα ότι οι πολίτες δεν προσδοκούν να δουν μια «σκιώδη» διοίκηση, αλλά ανθρώπους τρισδιάστατους, αποφασισμένους και παρόντες στην πράξη, με μοναδικό οδηγό τη διαρκή και σκληρή εργασία.

Μέτωπο κατά της κυβέρνησης με αναφορές στους πρώην πρωθυπουργούς της ΝΔ

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού περιελάμβανε μια ιδιαιτέρως οξεία κριτική κατά του Μεγάρου Μαξίμου. Η κυβέρνηση κατηγορήθηκε ότι παράγει πλέον πλεόνασμα αδικίας και διαφθοράς, το οποίο υπερβαίνει ακόμη και τις αντοχές του ήδη φθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Στο ίδιο επικριτικό μήκος κύματος, ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στην κυβερνητική παράταξη ανοχή σε σκάνδαλα, εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς και συστηματική κακοποίηση του κράτους δικαίου. Μάλιστα, έσπευσε να ενισχύσει το επιχείρημά του επισημαίνοντας ότι ακόμη και οι πρώην πρωθυπουργοί που προέρχονται από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας ασκούν πλέον δριμεία κριτική στις κυβερνητικές επιλογές, γεγονός που τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο πολιτικός κύκλος του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται πλέον στο στάδιο του κλεισίματος.

Το «νέο παράδειγμα» και η στρατηγική της πολιτικής αλλαγής

Καθορίζοντας την ταυτότητα της ΕΛΑΣ, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η ίδρυση και η πορεία του κόμματος δεν αποσκοπούν απλώς σε μια εναλλαγή προσώπων στην εξουσία, αλλά στην πολιτική αλλαγή και τη ριζική αναδιάρθρωση της ασκούμενης πολιτικής.

Το κόμμα φιλοδοξεί να εισαγάγει ένα εντελώς νέο μοντέλο πολιτικής συμμετοχής, το οποίο θα διέπεται από μια διαφορετική ηθική που αρνείται να υποκύψει στη γοητεία και τα προνόμια της εξουσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Συμπαράταξη διαθέτει τόσο το όραμα όσο και ένα συγκροτημένο σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η ιστορική υπενθύμιση για τις πολιτικές «πεπονόφλουδες»

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να στείλει μια σαφή προειδοποίηση προς τους τομεάρχες του, καλώντας τους να επιδείξουν αυξημένη προσοχή απέναντι στις παγίδες της πολιτικής σκηνής.

Για να προσδώσει μεγαλύτερη έμφαση, κατέφυγε σε μια ιστορική αναδρομή, θυμίζοντας μια εμβληματική φράση του αείμνηστου προέδρου της ΕΔΑ, Ηλία Ηλιού:

  • Ο Ηλίας Ηλιού είχε παρομοιάσει ιστορικά την πορεία της Αριστεράς με έναν δρόμο γεμάτο από «πεπονόφλουδες».
  • Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι, παρά τη διαφοροποίηση των εποχών και των σύγχρονων απαιτήσεων, οι πολιτικές αυτές παγίδες παραμένουν ενεργές, καλώντας τα στελέχη του να μην τρέφουν καμία απολύτως αυταπάτη.
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική