Με τη φορτισμένη παρουσία της Μάγδας Φύσσα συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας η δίκη των έξι αστυνομικών που κατηγορούνται για τον βασανισμό του Βασίλη Μάγγου.
Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μετά τη διακοπή της 7ης Απριλίου, σε ένα κλίμα έντασης και ισχυρής αστυνομικής παρουσίας.
Η παρουσία της Μάγδας Φύσσα και το μήνυμα του Γιάννη Μάγγου
Η Μάγδα Φύσσα βρέθηκε από νωρίς στο δικαστήριο για να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράστασή της στους γονείς του Βασίλη. Ο πατέρας του θύματος, Γιάννης Μάγγος, δημοσίευσε μια κοινή τους φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα, εξαίροντας τη στάση της με τη φράση «η μάννα! Αλληλέγγυα όπως πάντα προς όλους».
Ο ίδιος ολοκλήρωσε την ανάρτησή του ενώνοντας συμβολικά τις δύο υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, γράφοντας «Παύλος Φύσσας παρών. Βασίλης Μάγγος παρών».

Η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται υπό τη σκιά της προηγούμενης απόφασης του δικαστηρίου, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις καθώς απέρριψε το δικαίωμα της οικογένειας Μάγγου να παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας.
Παράλληλα, η υπεράσπιση των αστυνομικών έχει καταθέσει ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας. Οι συνήγοροι υποστηρίζουν πως υπάρχει απόλυτη ακυρότητα, καθώς ένας από τους κατηγορούμενους φέρει ταυτόχρονα την ιδιότητα του μάρτυρα, με τις ένορκες καταθέσεις του να επηρεάζουν, κατά την άποψή τους, τη νομιμότητα της δίκης.
Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καρδίτσας παραμένει συγκεντρωμένο πλήθος αλληλέγγυων που ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του Βασίλη. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, έχοντας προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους γύρω δρόμους για τη διασφάλιση της τάξης.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια
Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι
Alfavita Newsroom