Θυελλώδεις άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο – Πώς εκτελούνται τα δρομολόγια από τον Πειραιά

Πολιτική 0

Νταντάδες της Γειτονιάς: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα

ντανταδες
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η πλατφόρμα θα ανοίξει σε πρώτη φάση μόνο για την εγγραφή επιμελητών

Τη Δευτέρα, 27 Απριλίου, αντί της Παρασκευής που είχε αρχικά αναγγελθεί, θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα ntantades.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς». Όπως δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η πλατφόρμα θα ανοίξει τη Δευτέρα αποκλειστικά για την εγγραφή επιμελητών και επιμελητριών.

Όπως τόνισε, «επιμελητές και επιμελήτριες από όλη τη χώρα μπορούν από τη Δευτέρα να εγγράφονται στο Μητρώο του προγράμματος, στο πλαίσιο της καθολικής εφαρμογής του».

Η υπουργός τόνισε ότι δεν απαιτείται κάποιος να έχει την ιδιότητα βρεφονηπιαγωγού για να συμμετάσχει ως επιμελητής. Μάλιστα, στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν και συγγενικά πρόσωπα, όπως γιαγιάδες και παππούδες.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, η συμμετοχή συνταξιούχων δεν επηρεάζει τη σύνταξή τους, η οποία συνεχίζει να καταβάλλεται κανονικά.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι κάθε επιμελητής μπορεί να φροντίζει έως και τρία παιδιά ταυτόχρονα, εφόσον υπάρχει συναίνεση των γονέων. Ωστόσο, για το ίδιο παιδί δεν μπορεί να δοθεί επίδομα σε περισσότερους από έναν συγγενείς.

Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας από δύο μηνών έως δυόμισι ετών, με οικονομική ενίσχυση 500 ευρώ ανά παιδί. Έτσι, σε περίπτωση φροντίδας δύο παιδιών, το ποσό μπορεί να φτάσει τα 1.000 ευρώ.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Λιβάνιος στο alfavita: Βγαίνει το νομοσχέδιο για την επιλογή 30.000 προϊσταμένων – Εξετάσεις εντός του 2026

Αυτές είναι οι 5 πιο ακριβές πόλεις για φοιτητές στην Ελλάδα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική