καρυστιανου
Αίτημα εκταφής της κόρης της κατέθεσε η Μαρία Καρυστιανού

Αίτημα εκταφής της κόρης της, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού εγκλήματος στα Τέμπη, έχει καταθέσει η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 2023.

Σύμφωνα με την ίδια, στόχος της εκταφής είναι η διενέργεια τοξικολογικών και βιοχημικών αναλύσεων, καθώς παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα για τα ακριβή αίτια του θανάτου της κόρης της.

Όπως αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού, στον φάκελο των θυμάτων που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA, λείπουν τα στοιχεία που αφορούν τη δική της κόρη. Παράλληλα, επισημαίνει πως δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες ιατροδικαστικές διαδικασίες.

«Στην περίπτωση της κόρης μου δεν έγινε ιατρική πραγματογνωμοσύνη, νεκροψία – νεκροτομή, σύμφωνα με το κάτωθι υπ’ αριθμόν 447/2023 έγγραφο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, αλλά και πλέον τούτου στον φάκελο με τις εξετάσεις DNΑ θανόντων, απουσιάζουν πλήρως οι εξετάσεις DNA της κόρης μου», αναφέρεται στο σχετικό υπόμνημα.

Το αίτημα εντάσσεται στο πλαίσιο ενός συμπληρωματικού υπομνήματος που κατατέθηκε την Πέμπτη στο Εφετείο Λάρισας και φέρει τις υπογραφές δεκάδων συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος.

Στο ίδιο υπόμνημα περιλαμβάνεται και δεύτερο αίτημα εκταφής: αυτό του Ντενις Ρούτσι, με τον πατέρα του, Πάνο Ρούτσι, να προχωρά σε απεργία πείνας για δέκατη συνεχόμενη ημέρα, διεκδικώντας την εκταφή της σορού του γιου του.

Το αίτημα αφορά, και σε αυτή την περίπτωση, την ανάγκη διενέργειας περαιτέρω ιατρικών εξετάσεων – μεταξύ αυτών ιστολογικών, τοξικολογικών και βιοχημικών – προκειμένου να διευκρινιστούν τα πραγματικά αίτια του θανάτου.

Τα αιτήματα των συγγενών προσθέτουν πίεση στις δικαστικές και ιατροδικαστικές αρχές, οι οποίες καλούνται πλέον να δώσουν σαφείς απαντήσεις για τις διαδικασίες ταυτοποίησης και καταγραφής των θυμάτων, που όπως φαίνεται, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δικαστήριο
Διοικητικό Εφετείο: Δικαιώθηκαν εκπαιδευτικοί για τις άδειες άνευ αποδοχών για ανατροφή παιδιού
Το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, με δύο πρόσφατες αποφάσεις του, δικαίωσε εκπαιδευτικούς στους οποίους είχε απαγορευτεί το δικαίωμα λήψης άδειας...
Διοικητικό Εφετείο: Δικαιώθηκαν εκπαιδευτικοί για τις άδειες άνευ αποδοχών για ανατροφή παιδιού
Μαθητές με σχολική τσάντα πάνε φροντιστήριο
Φροντιστήρια: Η «παραπαιδεία» καταπίνει το 24% του εισοδήματος - Σε απόγνωση οι γονείς
Τριπλασιάστηκε το κόστος των φροντιστηρίων για τους γονείς - Πώς το Δημοτικό έγινε η νέα «χρυσοφόρα» αγορά της εκπαίδευσης
Φροντιστήρια: Η «παραπαιδεία» καταπίνει το 24% του εισοδήματος - Σε απόγνωση οι γονείς
kleista sxoleia
Έκτακτο - Κλειστά σχολεία: Που δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα Πέμπτη - Όλες οι περιοχές
Όλες οι περιοχές με κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Erminio και της αφρικανικής σκόνης
Έκτακτο - Κλειστά σχολεία: Που δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα Πέμπτη - Όλες οι περιοχές