καρυστιανου
Η διάκριση αυτή αναγνωρίζει τον καθολικό κοινωνικό αντίκτυπο των δράσεών τους, που έχουν αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία

Το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ) απένειμε το Βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» σε δύο γυναίκες που διακρίνονται για το θάρρος και την αδιάκοπη κοινωνική τους δράση: τη Μάγδα Φύσσα και τη Μαρία Καρυστιανού. Η διάκριση αυτή αναγνωρίζει τον καθολικό κοινωνικό αντίκτυπο των δράσεών τους, που έχουν αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία.

Η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η επιμονή της έχει συμβάλει καθοριστικά στη διατήρηση του ζητήματος της δικαιοσύνης ζωντανού στην κοινή γνώμη και στον δημόσιο διάλογο.

Κατά την τελετή βράβευσης, η Μάγδα Φύσσα αφιέρωσε το βραβείο στον στόλο που πλέει προς τη Γάζα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και διεθνούς ανθρωπισμού.

Η Μαρία Καρυστιανού μάχεται καθημερινά για να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια γύρω από την τραγωδία των Τεμπών, όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες επιβάτες. Η δράση της στοχεύει στην διαφάνεια και τη δικαιοσύνη, επιδιώκοντας να αναδειχθούν οι ευθύνες και να αποφευχθούν μελλοντικές τραγωδίες.

Επειδή η Καρυστιανού δεν μπόρεσε να παραστεί στην τελετή, το βραβείο παρέλαβε ο Θοδωρής Ελευθεριάδης, που έχασε τη μητέρα του στο ίδιο δυστύχημα, εκπροσωπώντας την οικογένεια και τη συλλογική μνήμη των θυμάτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνδικαλ
Συνδικαλισμού εγκώμιον
Προφανώς και ο συνδικαλισμός εμπεριέχει λάθη και παραλείψεις, αδυναμίες και αστοχίες. Και γι’ αυτό απαιτείται ισχυρή κουλτούρα αυτοκριτικής.
Συνδικαλισμού εγκώμιον
ksiroi_karpoi
Ποιος ξηρός καρπός καθυστερεί τη γήρανση και προλαμβάνει τις χρόνιες παθήσεις;
Οι ξηροί καρποί είναι γνωστές υπετροφές, όταν τρώγονται στη φυσική τους έκδοση και σε συγκεκριμένες ποσότητες, ανάλογα με τα οφέλη που θέλουμε να...
Ποιος ξηρός καρπός καθυστερεί τη γήρανση και προλαμβάνει τις χρόνιες παθήσεις;
εκλογες
Νέα δημοσκόπηση φανερώνει πως 8 στους 10 πολίτες είναι θυμωμένοι με το πολιτικό σύστημα
Η έρευνα καταγράφει βαθιά δυσπιστία και θυμό των πολιτών, με το 79% να δηλώνει ότι είναι πολύ ή αρκετά θυμωμένο
Νέα δημοσκόπηση φανερώνει πως 8 στους 10 πολίτες είναι θυμωμένοι με το πολιτικό σύστημα
taksi
Συγχωνεύσεις τμημάτων στα Γιάννενα προκαλούν έντονες αντιδράσεις - Γονείς ζητούν μαζικές προσλήψεις και τμήματα έως 15 μαθητές
Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από γονείς και Ένωση Μαθητών
Συγχωνεύσεις τμημάτων στα Γιάννενα προκαλούν έντονες αντιδράσεις - Γονείς ζητούν μαζικές προσλήψεις και τμήματα έως 15 μαθητές