Χάρης Δούκας
Ζούμε ιστορικές στιγμές. Η μεγάλη ανατροπή. Η αρχή του τέλους της κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας, της αλαζονείας των στελεχών της, της σκληρής προπαγάνδας, του κομματισμού

Γνωρίζω τον Χάρη από τότε που ήταν μικρό παιδί. Είμαστε οικογενειακοί φίλοι με τους γονείς του. Παρακολουθούσαμε την γρήγορη επιστημονική του και πανεπιστημιακή του εξέλιξη με θαυμασμό. Καμαρώναμε που είχε αποκτήσει δυναμική στον τομέα του, της Ενέργειας και της Κλιματικής Αλλαγής, στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες - κυρίως αραβικές.

Τον όρισε η Φώφη Γεννηματά στον Τομέα της Ενέργειας και μετά πάλι ο Νίκος Ανδρουλάκης, και άρχισε να οργώνει την Ελλάδα με το μείζον πρόβλημα των καιρών μας αναδεικνύοντας το ζήτημα της ενεργειακής δημοκρατίας!

Τον πήρα τηλέφωνο, όταν καταμεσής του Αυγούστου ανακοίνωσε την απόφαση του να διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας.

«Χάρη, θα προλάβεις; Είναι δύσκολο».

«Μου αρέσουν τα πολύ δύσκολα, θα αγωνιστώ».

Και ξεκίνησε το οδοιπορικό του, με την ομάδα του, με τις συνεργασίες που έκανε με άλλες κινήσεις πολιτών, κινήσεις οικολογικές, κινήσεις νέας γενιάς δικαιωμάτων κλπ. Φύτρωσε ένας πλουραλισμός απόψεων, που είχε όμως ως κοινή συνισταμένη τον στόχο της δημιουργίας μιας Αθήνας Ανοιχτής, Βιώσιμης, Φιλικής και με κοινωνικό πρόσημο.

Στον πρώτο γύρο φοβόμουνα. «Πώς θα τα πάει άραγε ο Χάρης;». Δεν τον ήξεραν οι Αθηναίοι. Μικρά τα ποσοστά που έχει το κόμμα μας στην Αθήνα. Είδαμε, όμως, μια δημοσκόπηση, που έλεγε ότι ο Χάρης αν πήγαινε στο δεύτερο γύρο, θα ήταν πιο αποτελεσματικός απέναντι στον κ. Μπακογιάννη σε σχέση με όλους τους άλλους υποψηφίους.

Και το πρώτο σκίρτημα αναδύθηκε εντυπωσιακά. Έγινε το πρώτο θαύμα. Ο Χάρης βγαίνει δεύτερος.

Τι παράξενο… Όταν φουντώνουν οι ελπίδες, από κοντά και σκιές του φόβου. Μήπως δεν πραγματωθούν οι ελπίδες μας; Βγήκε ο Ζαχαριάδης αμέσως με την παράταξη του και ανακοίνωσε την στήριξή στον Χάρη. Νέο κύμα ελπίδας.

Ήρθε και το περιβόητο debate. Ο Χάρης ήταν εντυπωσιακός. Με χαμηλούς τόνους αλλά αποφασιστικός, γνώστης των ζητημάτων, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, με πίστη στον εαυτό του στις ιδέες του και στις προτάσεις του. Η απόσταση των ποσοστών όμως μεγάλη, πολύ μεγάλη. Δεν έχει ξαναγίνει καμιά ανατροπή σε τέτοια διαφορά.

Και έρχεται το βράδυ της Κυριακής, 15 Οκτωβρίου 2023. Οι Έλληνες παρακολουθούν τα αποτελέσματα και κυρίως αυτά της πρωτεύουσάς μας και της πολύπαθης Θεσσαλίας. Σαν έβγαιναν τα πρώτα αποτελέσματα, αντέστρεφαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Ένας ενθουσιασμός άρχιζε να μας συνεπαίρνει.

Όταν εδραιώθηκε η επικράτηση του Χάρη, πήραμε τους δρόμους για το εκλογικό του κέντρο.

Τι συγκίνηση, τι συναίσθημα, τι ομορφιά, όταν πραγματώνεται ο μεγάλος πόθος… Τι ηδονή, ναι ηδονή – όπως μου είπε ο φίλος μου ο Γιώργος - όταν το όνειρο αγκαλιάζεται με την πραγματικότητα… 

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Η μεγάλη ανατροπή. Η αρχή του τέλους της κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας, της αλαζονείας των στελεχών της, της σκληρής προπαγάνδας, του κομματισμού.

Και τώρα, τι γίνεται χωρίς όνειρο και φαντασιώσεις; Κι όμως η ζωή πάντα προσφέρει προκλήσεις, πάντα έχει ανοιχτούς ορίζοντες.

Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας, για να γίνει η Αθήνα μας φιλική στους πολίτες της και στους επισκέπτες της, για να γνωρίσει την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Με αίσθημα μεγάλης ευθύνης βλέπει ο Χάρης τη δημαρχία. Είναι το αίσθημα της ευθύνης, αυτό που τον οδηγεί στις επιτυχίες του.

Ναι Χάρη, τώρα το πιο όμορφο ταξίδι ξεκίνησε…

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα