Γρηγόρης Γεροτζιάφας
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Ακόμα μία αποχώρηση σημειώθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου του κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα, αποχώρησε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, δηλώνοντας εναντίωση στον δρόμο που θεωρητικά θα ακολουθήσει ο Κασσελάκης στον τομέα της Υγείας.

Για τι διαμαρτύρεται

Ο κ. Γεροτζιάφας διαμαρτύρεται για τις «γενικόλογες» προτάσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον χώρο της Υγείας, οι οποίες -όπως επισημαίνει ο ίδιος- θα μπορούσαν να είχαν ειπωθεί ακόμη κι από ακροδεξιούς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Γιάννας Σουλάκη στο iatropedia.gr.

Σε κείμενό του αναφέρει συγκεκριμένα: «Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τις θέσεις του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την πολιτική του στον χώρο της Υγείας. Εντοπίσαμε σε δηλώσεις του αναφορές για «την προστασία των αδυνάμων», «το κοινωνικό κράτος» και «την υποστήριξη του ΕΣΥ». Ωστόσο, βρίσκουμε αυτά τα συνθήματα στις ομιλίες και άλλων πολιτικών αρχηγών (ακόμη και ακροδεξιών) όπως και στις διακηρύξεις και προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού».

Τι θα φέρει δυνητικά το σχέδιο Κασσελάκη στην Υγεία

Για την υποστήριξη του προγράμματός του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία, μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος, έθεσε και την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές.

«Με αυτή την ήττα ολοκληρώθηκε και ρόλος του «think tank υγείας» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο οποίο συμμετείχα. Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, εμπνεόμενος από την πολιτική του κόμματος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, λογικά θα προκρίνει ένα αντίστοιχο μοντέλο για την οργάνωση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα. Όμως το αμερικάνικο μοντέλο «κράτους πρόνοιας» δεν είναι καθολικό, βασίζεται στην ιδιωτική ασφάλιση και στην ιδιωτική περίθαλψη και έχει τεράστιο κόστος με φορολογικές ελαφρύνσεις προς την φαρμακοβιομηχανία και τους ιδιωτικούς ομίλους παροχής υπηρεσιών υγείας», σημειώνει ο ίδιος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

daskala
Απελπισία για μωρομάνα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό
Πού είναι το δικαίωμα μιας μάνας αναπληρώτριας, να μεγαλώσει το παιδί της; Πού είναι το δικαίωμα μιας μάνας αναπληρώτριας, να μπορέσει να λείψει από...
Απελπισία για μωρομάνα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό