Γρηγόρης Γεροτζιάφας
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Ακόμα μία αποχώρηση σημειώθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου του κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα, αποχώρησε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, δηλώνοντας εναντίωση στον δρόμο που θεωρητικά θα ακολουθήσει ο Κασσελάκης στον τομέα της Υγείας.

Για τι διαμαρτύρεται

Ο κ. Γεροτζιάφας διαμαρτύρεται για τις «γενικόλογες» προτάσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον χώρο της Υγείας, οι οποίες -όπως επισημαίνει ο ίδιος- θα μπορούσαν να είχαν ειπωθεί ακόμη κι από ακροδεξιούς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Γιάννας Σουλάκη στο iatropedia.gr.

Σε κείμενό του αναφέρει συγκεκριμένα: «Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τις θέσεις του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την πολιτική του στον χώρο της Υγείας. Εντοπίσαμε σε δηλώσεις του αναφορές για «την προστασία των αδυνάμων», «το κοινωνικό κράτος» και «την υποστήριξη του ΕΣΥ». Ωστόσο, βρίσκουμε αυτά τα συνθήματα στις ομιλίες και άλλων πολιτικών αρχηγών (ακόμη και ακροδεξιών) όπως και στις διακηρύξεις και προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού».

Τι θα φέρει δυνητικά το σχέδιο Κασσελάκη στην Υγεία

Για την υποστήριξη του προγράμματός του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία, μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος, έθεσε και την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές.

«Με αυτή την ήττα ολοκληρώθηκε και ρόλος του «think tank υγείας» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο οποίο συμμετείχα. Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, εμπνεόμενος από την πολιτική του κόμματος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, λογικά θα προκρίνει ένα αντίστοιχο μοντέλο για την οργάνωση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα. Όμως το αμερικάνικο μοντέλο «κράτους πρόνοιας» δεν είναι καθολικό, βασίζεται στην ιδιωτική ασφάλιση και στην ιδιωτική περίθαλψη και έχει τεράστιο κόστος με φορολογικές ελαφρύνσεις προς την φαρμακοβιομηχανία και τους ιδιωτικούς ομίλους παροχής υπηρεσιών υγείας», σημειώνει ο ίδιος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οπτική ψευδαίσθηση
Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε τα κλειδιά σε 9 δευτερόλεπτα
Μόνο οι άνθρωποι που έχουν ικανότητες ντετέκτιβ και μεγάλη παρατηρητικότητα θα καταφέρουν να λύσουν αυτήν την οπτική ψευδαίσθηση τόσο γρήγορα. Είστε...
Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε τα κλειδιά σε 9 δευτερόλεπτα