κανελλόπουλος
Την θέση του Κασιδιάρη θα καταλάβει ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος στην ηγεσία του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες»

Την θέση του Κασιδιάρη θα λάβει ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, στην ηγεσία του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες».

Υπενθυμίζεται ότι ιδρυτής του κόμματος είναι ο καταδικασθέντας για εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, που εκτίει ποινή κάθειρξης στη φυλακή.

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, η συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών αναμένεται να κλειδώσει εντός της βδομάδας, και εν συνεχεία θα καταργηθεί η διοικούσα επιτροπή και θα αναλάβει πρόεδρος, με εκλογική διαδικασία σε πανελλήνιο συνέδριο περίπου 70 ατόμων, ο πρώην ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου και κυρίως της δικαστικής μάχης που αναμένεται να δοθεί στις 5 Μαΐου στο Α1’ Τμήμα του Αρείου Πάγου για την ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

Κατά το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, ο κ. Κανελλόπουλος επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διοικούσα επιτροπή του αποκαλούμενου «κόμματος Κασιδιάρη», ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο καταστατικό του, καθώς κι ότι ο φυλακισμένος χρυσαυγίτης «θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας».

«Όχι και αχυράνθρωπος ο Κανελλόπουλος»

Στην ερώτηση πως θα παρακαμφθεί ο όρος περί πραγματικής ή «εικονικής ηγεσίας», προκειμένου να παρακαμφθούν οι προβλέψεις του τελευταίου νόμου που ουσιαστικά επιχειρεί να μπλοκάρει την κάθοδο του κόμματος, ο πρώην ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός απάντησε: «Ε όχι και αχυράνθρωπος ο Κανελλόπουλος. Όποιος με ξέρει δεν μπορεί ποτέ να το πει. Εξαρτάται για ποια προσωπικότητα μιλάς. Η διαδρομή μου μιλάει από μόνη της».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κανελλόπουλος είχε ιδρύσει τον Φεβρουάριο του 2022 τον πολιτικό φορέα «Εάν…», διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα να ξαναγίνει η Ελλάδα «κανονικό κράτος», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα». Μάλιστα δεν αποκλείεται, εφόσον ο Άρειος Πάγος μπλοκάρει τη συμμετοχή του «κόμματος Κασιδιάρη» στις εκλογές, να επανέλθει με τη δική του πολιτική Κίνηση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοκαιρία
«Οδός-χείμαρρος» στον Ωρωπό: Καταιγίδες «πνίγουν» δρόμους και προκαλούν προβλήματα στην Αττική
Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Εκκλήσεις Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή μετακινήσεων
«Οδός-χείμαρρος» στον Ωρωπό: Καταιγίδες «πνίγουν» δρόμους και προκαλούν προβλήματα στην Αττική
metro
Η κακοκαιρία «πνίγει» Μετρό και Τραμ: Εκτός λειτουργίας Μοσχάτο και Καλλιθέα
Η σφοδρή βροχόπτωση προκαλεί σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες της Αττικής, με προσωρινές εκτροπές και διακοπές στα δρομολόγια.
Η κακοκαιρία «πνίγει» Μετρό και Τραμ: Εκτός λειτουργίας Μοσχάτο και Καλλιθέα