Γ. Βαρουφάκης: Το αυταρχικό σχέδιο της κυβέρνησης αποκαλύπτεται
Μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη προς τον Πρωθυπουγό - «Πώς θα χαρακτηρίζατε μια κυβέρνηση που στέλνει ΜΑΤ να σπάσουν στο ξύλο άοπλους ανθρώπους»

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε μήνυμά του που απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό, τον κατηγορεί για αυταρχισμό αναφερόμενος στον τρόπο αντιμετώπισης των νέων στις πλατείες.

Στο μήνυμά του, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε τη θητεία της με τα ΜΑΤ στα πανεπιστήμια, συνέχισε με τα ΜΑΤ στα νησιά «και τώρα», σημειώνει, «η πανδημία σας έδωσε την ευκαιρία να περιορίσετε τον πολίτη στην ιδιωτική σφαίρα, εξοβελίζοντάς τον από τον δημόσιο χώρο, μετατρέποντάς τον σε ιδιώτη».

Σχολιάζοντας τον τρόπο αντιμετώπισης των νέων, ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι «μία κυβέρνηση που νοιάζεται για την υγεία νέων που συνευρέθηκαν σε μια πλατεία μπορεί να στείλει την αστυνομία να τους συστήσει ευγενικά να κρατούν τις μεταξύ τους αποστάσεις, ίσως και να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

«Πώς θα χαρακτηρίζατε όμως κ. πρωθυπουργέ μια κυβέρνηση που στέλνει νέους πάνοπλους αστυνομικούς να σπάσουν στο ξύλο, χωρίς καμία προειδοποίηση, νέους άοπλους ανθρώπους; Τους ίδιους νέους που σε μερικές μέρες θα τους επιβάλει να επιστρέψουν στα σχολεία χωρίς κανέναν σχεδιασμό για να εξεταστούν αυτοί κι οι καθηγητές τους και με αστεία μέτρα προστασίας εντός των σχολικών αιθουσών και διαδρόμων;», προσθέτει.

Είτε πρόκειται για ανόητη κυβέρνηση είτε για κυβέρνηση που σχεδιάζει νέες μορφές αυταρχισμού, όπως επισημαίνει, «για το ΜέΡΑ25, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Δεν θεωρούμε την κυβέρνησή σας ανόητη. Θεωρούμε ότι περιστρέφεστε γύρω από τον άξονα του αυταρχισμού που απαιτεί η θυσία των πολλών στον βωμό της παρασιτικής ολιγαρχίας, της οποία τα συμφέροντα εξυπηρετείτε».

«Στην απάντησή μου στις προγραμματικές σας δηλώσεις πέρσι τον Ιούλιο είχα προβλέψει από το βήμα της Βουλής ότι οι δεσμεύσεις σας στην τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού θα σας αναγκάζει καθημερινά να σερνόσαστε "σε αναποτελεσματικές, ολοένα αντι-λαϊκότερες και αυταρχικότερες πολιτικές".

Εμείς, το ΜέΡΑ25, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για στρατηγική επιλογή σας. Επιλογή που ισοδυναμεί με προληπτικές εκκαθαρίσεις κάθε αντίστασης στο 5ο Μνημόνιο που κοντοζυγώνει.

Σε αυτόν τον ολισθηρό κατήφορο προς τον ολοκληρωτισμό, που απαιτεί η εφαρμογή του 5ου Μνημονίου, το ΜέΡΑ25 θα το βρείτε μπροστά σας. Μαζί με όλο και περισσότερους ορθολογιστές δημοκράτες που αρχίζουν να σας καταλαβαίνουν», καταλήγει ο κ. Βαρουφάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οικογένεια με παιδιά κοιτάει τη θάλασσα και μπροστά σύνθεση με χρήματα
Επίδομα Παιδιού: Αντίστροφη μέτρηση για την έκτακτη ενίσχυση του Ιουνίου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Έκτακτο «μπόνους» σε χιλιάδες οικογένειες: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πληρωμές του Ιουνίου
Επίδομα Παιδιού: Αντίστροφη μέτρηση για την έκτακτη ενίσχυση του Ιουνίου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
συνταξεις
Αυξήσεις και αναδρομικά στις συντάξεις μετά από χρόνια καθυστερήσεων
Μια σημαντική διαδικασία επανεξέτασης βρίσκεται σε εξέλιξη για χιλιάδες συνταξιούχους που είχαν παράλληλη ασφάλιση, με στόχο να διορθωθούν παλαιά...
Αυξήσεις και αναδρομικά στις συντάξεις μετά από χρόνια καθυστερήσεων