Με τις ψήφους της ΝΔ υπερψηφίστηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Συλλαλητήρια ενάντια στο ασφαλιστικό πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής και γίνεται νόμος του κράτους το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Το νομοσχέδιο επί της αρχής ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το άρθρο 47, για το οποίο ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ είχαν ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, πέρασε με τις ψήφους μόνο της κυβερνητικής παράταξης.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 286 βουλευτές και υπέρ του νομοσχεδίου και του άρθρου 47 ψήφισαν 158, ενώ τα καταψήφισαν 128.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, υποστήριξε ότι το νέο ασφαλιστικό είναι πιο δίκαιο και θα ενισχύσει την απασχόληση και την παραγωγικότητα και ότι καλλιεργεί την ασφαλιστική συνείδηση. Αλέξης Τσίπρας, Φώφη Γεννηματά και Δημήτρης Κουτσούμπας απέρριψαν τους ισχυρισμούς του υπουργού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το Γιάννη Βρούτση ότι παραπλάνησε τους συνταξιούχους, υποσχόμενος αυξήσεις, ενώ τελικά εφαρμόζει «μνημονιακές πολιτικές μετά το τέλος των μνημονίων» χωρίς καμία έξωθεν πίεση, αυτή τη φορά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου, απλά του κάνει «μακιγιάζ». Όπως είπε, με το νόμο της κυβέρνησης μειώνονται οι συντάξεις καθώς διατηρούνται τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης που περιέχει.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας περιέγραψε τη σημερινή νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ως «τελειωτικό χτύπημα», σημειώνοντας ότι στο νέο ασφαλιστικό θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν, γεγονός που εξηγεί και το ότι έχουν πυκνώσει τελευταία οι παρεμβάσεις των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntountouka
Εκπαιδευτικό «ηφαίστειο» στην Ελλάδα: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των Πειραματικών Σχολείων
Γονείς και εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «εν κρυπτώ» αποφάσεις, κατάργηση των σχολείων της γειτονιάς και κατηγοριοποίηση μαθητών
Εκπαιδευτικό «ηφαίστειο» στην Ελλάδα: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των Πειραματικών Σχολείων
Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
Σε ανάρτησή της τόνισε ότι το σύστημα και ορισμένα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να την παρουσιάσουν γραφική και να την παραπλανήσουν, παρά τις δημόσιες...
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
καραχα
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)
Τόνισε ότι η δημοφιλία δεν αρκεί για πολιτική επιτυχία, υπογραμμίζοντας πως η ηγεσία απαιτεί όρια, αυτοέλεγχο και συνεργασία
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)