Thumbnail
Μέτρα στήριξης για τους κατοίκους της Ζακύνθου, που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τα ξημερώματα της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο βουλευτής του νησιού και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου ανέφερε: «Πετύχαμε μια σειρά από αποφάσεις με άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και εντολές που δόθηκαν στους αρμόδιους υπουργούς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κοντονής και ανακοίνωσε «αναστολή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, που περιλαμβάνεται και η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, ενώ μετά την παρέλευση του εξαμήνου της αναστολής πληρωμών για τα ασφαλιστικά ταμεία παρέχεται η δυνατότητα νέας εξάμηνης ή δωδεκάμηνης ρύθμισης».

Σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο, ο βουλευτής προανήγγειλε «έκτακτη χρηματοδότηση 100.000 ευρώ τους επόμενους μήνες, το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2019».

Ο κ. Κοντονής έκανε ειδική αναφορά στη φυλάκιση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, σχολιάζοντας: «Αν μακρινός συγγενής υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέκεται σε τέτοιες καταστάσεις θα είχαν ξεσηκωθεί τα κανάλια των Αθηνών για να μας λένε ειδού οι κλέφτες. Τώρα έχουμε τέταρτο υπουργό εμπλεκόμενο, που δίχνει το μέτρο της διαφθοράς και της διαπλοκής που επί χρόνια υπήρχε στο τόπο μας. Εδώ που φτάσαμε δεν φτάσαμε τυχαία, στα μνημόνια και στη φτωχοποίηση και μάλιστα συνδυάζεται αυτή η ευαίσθητη κατάσταση με τον κρίσιμο τομέα της άμυνας της χώρας, ένα πράγμα ιερό για τον ελληνικό λαό, ο οποίος προσφέρει από το υστέρημά του για να ενισχύεται η εθνική άμυνα και να είναι απρόσβλητη η χώρα από οποιανδήποτε επίθεση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Συνήγορος του Πολίτη, λογότυπο
Εκπαιδευτικοί εξωτερικού: Προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη για τη βίαιη διάσπαση οικογενειών
Κραυγή αγωνίας από ομάδα πρωτοβουλίας εκπαιδευτικών για το νέο πολυνομοσχέδιο – «Μας στέλνουν στην ουρά, ενώ υπηρετούμε χωρίς επιμίσθιο»
Εκπαιδευτικοί εξωτερικού: Προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη για τη βίαιη διάσπαση οικογενειών
spiti-xrimata-eksikonomo.jpg
«Εξοικονομώ» 2026: Πράσινο φως για 72.000 σπίτια και επιχειρήσεις – Όλος ο οδηγός
Οι ανακοινώσεις έγιναν από κοινού από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Σταύρο Παπασταύρου, και τον...
«Εξοικονομώ» 2026: Πράσινο φως για 72.000 σπίτια και επιχειρήσεις – Όλος ο οδηγός
Βενζινάδικο με τιμές στα καύσιμα
Συναγερμός στα καύσιμα: Έρχεται απεργία διαρκείας, πάνω από τα 2€ η βενζίνη στην Αθήνα
Έσπασε το «φράγμα» των 2 ευρώ η βενζίνη - Σε αναμμένα κάρβουνα οι πρατηριούχοι, έκτακτη συνέλευση για το πλαφόν στο κέρδος
Συναγερμός στα καύσιμα: Έρχεται απεργία διαρκείας, πάνω από τα 2€ η βενζίνη στην Αθήνα