Thumbnail
Ρουβίκωνας

Παρέμβαση στο σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ στους Αμπελόκηπους πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».Η ομάδα που έφτασε στο σημείο με μηχανάκια πέταξε τρικάκια και στη συνέχεια αποχώρησε.

Η οργάνωση γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανήρτησαν κείμενο στο οποίο εξηγούν τους λόγους της «παρέμβασης».

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι το αμερικανικό κράτος και το αμερικανικό κεφάλαιο είναι που κανονίζουν την στρατηγική της Ελλάδας ως μιας δευτεροκλασάτης (μετά την οικονομική κρίση) τοπικής εξουσίας, τις κρίσιμες επιλογές της στη διεθνή σκακιέρα, αλλά και έχουν το πρώτο λόγο (σε σχέση πάντα με τους άλλους ιμπεριαλιστικούς πόλους) στην εκμετάλλευση πόρων και οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή επιρροής του Ελληνικού κράτους.

Η οργάνωση κάνει, επίσης λόγο για νεόκοπο αμερικανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «το πάθος του μεταμεληθέντα "αντιαμερικάνου" έχει αρχίσει να θυμίζει την αισθητική δεξιών μετεμφυλιακών κυβερνήσεων που όμως να μην ξεχνάμε, είχαν και προσωπικούς λόγους να λατρεύουν τον "Θείο Σαμ". Ο "Θείος Σαμ" είχε μόλις σώσει τα κεφάλια τους στον εμφύλιο. Για τον Σύριζα δεν είναι άλλο από τον αδέξιο καλπασμό του προς την καθεστωτική του νομιμοποίηση στον διεθνή παράγοντα, όσο και προϊόν της απελπισίας του να βρει κάπου να πιαστεί από την στιγμή που έπαψε να μπορεί να πιαστεί από ριζοσπαστικές πομφόλυγες. Και δεν έχει νόημα να σταθούμε σε φιλοαμερικανικές δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, ούτε σε "βασιλικές" κολακείες όπως για παράδειγμα το να είναι οι ΗΠΑ η τιμώμενη χώρα στην τελευταία ΔΕΘ. Θα προσπεράσουμε ακόμα και το γεγονός πως σε κομβικά γεωπολιτικά ζητήματα, όπως το Μακεδονικό ο αριστερός Σύριζα ακολουθεί τυφλά την Αμερικανική γραμμή ενώ η Δεξιά την Ρωσική γραμμή».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επιδομα
Νέα δάνεια σε δημοσίους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς από το ΜΤΠΥ – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
ΜΤΠΥ: Νέα δάνεια 3,6 εκατ. ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς – Όλες οι προϋποθέσεις
Νέα δάνεια σε δημοσίους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς από το ΜΤΠΥ – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις