Thumbnail
Δήλωση για το θέμα του ιού του Δυτικού Νείλου

Στο θέμα του ιού του Δυτικού Νείλου και τις ενέργειες της περιφέρειας Αττικής, αναφέρθηκε σε δήλωσή της η Ρένα Δούρου.
Συγκεκριμένα, περιφερειάρχης Αττικής τόνισε πως «τους τελευταίους μήνες η περιφέρεια δίνει μία μάχη απέναντι στον γνωστό πια σε όλους μας, και τα καταστροφικά αποτελέσματά του, ιό του Δυτικού Νείλου».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «με ένα ολοκληρωμένο και εντατικό πρόγραμμα ψεκασμών, η Περιφέρεια Αττικής, στις περιαστικές περιοχές, δίνει τη μάχη να προστατεύσει τη ζωή των συμπολιτών μας».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «οι περιαστικές περιοχές είναι μόνο το 20%. Αντιθέτως στο υπόλοιπο 80% των δημοτικών και ιδιωτικών περιοχών, όπου εκεί έχουμε τα περισσότερα κρούσματα, έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλή δουλειά».

«Γι’ αυτό τον λόγο, απέστειλα μόλις τη Δευτέρα μία επιστολή προς τους Δημάρχους, επιμένοντας στο ότι πρέπει να συνεργαστούμε για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Θα ήθελα να κάνω γνωστό στους συμπολίτες μου ότι οι σχέσεις μεταξύ των Δημάρχων και της Περιφέρειας Αττικής δεν είναι σχέσεις ιεραρχίας, επομένως δεν είναι ο/η Περιφερειάρχης που τους διατάζει. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι από κοινού και να μην μείνουμε στη μάχη των εντυπώσεων όπως φαίνεται ότι κάποιοι εξ αυτών μένουν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε», επεσήμανε.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, 20 Αυγούστου, η κ. Δούρου είχε αποστείλει επιστολή προς τους 66 δημάρχους της Αττικής σχετικά τα μέτρα πρόληψης και τους ψεκασμούς για το Κουνούπι του Δυτικού Νείλου, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι «για φέτος και τα δύο επόμενα χρόνια, (2018 - 2020), η Περιφέρεια Αττικής έχει συνάψει συμβάσεις, κατόπιν διεθνών διαγωνισμών, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ».

«Στο πλαίσιο αυτό, από τον Μάρτιο η Περιφέρεια Αττικής διενεργεί ψεκασμούς από εδάφους και αέρος σε οικολογικά προστατευόμενες περιοχές και σε περιοχές περιαστικά όλων των Δήμων. Οι Διευθύνσεις υγειονομικών Ελέγχων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας υλοποιούν πρόγραμμα ψεκασμών στα περιαστικά σημεία των Δήμων της Περιφέρειας», υπογράμμισε η περιφερειάρχης Αττικής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

petrelaiothermansis2.jpg
Πετρέλαιο θέρμανσης 2025: «Τρελές» διαφορές στην τιμή ανά την Ελλάδα - Τι ισχύει με το επίδομα
Πού πληρώνουμε περισσότερο το πετρέλαιο, πότε ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση και ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης έως 1.200 ευρώ
Πετρέλαιο θέρμανσης 2025: «Τρελές» διαφορές στην τιμή ανά την Ελλάδα - Τι ισχύει με το επίδομα
ασεγλεια
Οργή στη Θεσσαλονίκη: 52χρονος ζητούσε από 9χρονο να του στέλνει φωτογραφίες με το εσώρουχο
Ο ανήλικος κατήγγειλε ότι ο δράστης προέβη και σε χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα σε βάρος του
Οργή στη Θεσσαλονίκη: 52χρονος ζητούσε από 9χρονο να του στέλνει φωτογραφίες με το εσώρουχο
ζαχαρακη
Σοφία Ζαχαράκη: «Αυξάνουμε τον προϋπολογισμό για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων» (Βίντεο)
Η Υπουργός τόνισε ότι ο προϋπολογισμός για τη φύλαξη των πανεπιστημίων αυξάνεται, στο πλαίσιο της προσπάθειας να διασφαλιστούν οι συνθήκες για...
Σοφία Ζαχαράκη: «Αυξάνουμε τον προϋπολογισμό για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων» (Βίντεο)