Στο Eurogroup τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα της γ` αξιολόγησης
Eurogroup

Στο Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 αναμένεται να εξεταστούν τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα της γ` αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής που αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της υποδόσης των 5,7 δισ. ευρώ το δεύτερο μισό του Μαρτίουκαθώς και ο πρώτος κύκλος διαπραγμάτευσης για την τελευταία αξιολόγηση.

Σταδιακή άρση των αδικιών και ενίσχυση της μεσαίας τάξης με τη λήξη του προγράμματος, προανήγγειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις ώστε να  μη χρειαστεί προληπτική γραμμή στήριξης, ζήτησε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Υπενθυμίζεται ότι το Eurogroup Working Group (EwG) επιβεβαίωσε στις 2 Μαρτίου ότι όλα τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης έχουν υλοποιηθεί. Το ΔΣ του ESM αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της 4ης δόσης του προγράμματος αφού προηγηθούν οι εγκρίσεις από κάποια εθνικά κοινοβούλια.

Σημειώνεται ότι το ποσό του 1,9 δισ. ευρώ από τα 5,7 δισ. προορίζεται για το μαξιλάρι ασφαλείας που θέλει να δημιουργήσει η χώρα στα πλαίσια του σχεδίου για αυτόνομη έξοδο στις αγορές μετά το αναμενόμενο τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

best of network

σχετικά άρθρα

Τέρμα στις δοκιμές - Ανοίγει κανονικά η Εθνική Βιβλιοθήκη
Τέρμα στις δοκιμές - Ανοίγει κανονικά η Εθνική Βιβλιοθήκη
Πότε αναμένεται να ανοίξει κανονικά τις πόρτες της για το κοινό - Το ωράριο λειτουργία και οι νέοι ιστότοποι - Τι ισχύει για τα αναγνωστήρια και τον...
Τέρμα στις δοκιμές - Ανοίγει κανονικά η Εθνική Βιβλιοθήκη