Πάγκαλος για Ηράκλεια Σερρών: Χωριό με 10 σπίτια και κατοίκους που τους έφεραν οι Τούρκοι ως δούλους από την Αίγυπτο
Σάλος με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού με αφορμή το κέντρο Υγείας της περιοχής

Σάλος έχει ξεσπάσει για τος δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου για την Ηράκλεια Σερρών και τους κατοίκους της περιοχής.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά" αναφέρθηκε στο κέντρο υγείας της Ηράκλειας Σερρώνκαι σε ένα περιστατικό που συνέβη με κατοίκους εκεί. Μεταξύ άλλων ο Πάγκαλος είπε:

"Διαμαρτυρήθηκε ο πληθυσμός της περιοχής και επιτέθηκε για να κάψει το Κέντρο Υγείας. Το πρόβλημα είναι απλό και είναι ευθύνη του ΠΑΣΟΚ. Δεν έπρεπε στην Ηράκλεια Σερρών να υπάρχει Κέντρο Υγείας".

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε: "Έχετε πάει στην Ηράκλεια Σερρών; Ε, περάστε μια φορά να δείτε. Είναι ένα χωριό με δέκα σπίτια και επιπλέον τους κατοίκους τους είχαν φέρει οι Τούρκοι ως δούλους από την Αίγυπτο".

Οι δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Μαρίας Κόλια-Τσαρουχά, η οποία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Δύναται ο κύριος Πάγκαλος να ομιλεί για τις ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας και ειδικότερα της ακριτικής Ηράκλειας Σερρών;

Ο ίδιος άνθρωπος που ως πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε μαθήματα "αγάπης και πίστης στην Πατρίδα", παρακαλώντας να φυσήξει αέρας για να πάρει τη σημαία από τα Ίμια;

Που μέχρι εσχάτως δήλωνε ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο;

Που πρόσβαλε βαθύτατα τον ελληνικό λαό εκστομίζοντας με απίστευτο θράσος το αμίμητο "Μαζί τα φάγαμε"; Αρκετά με τον ανιστόρητο, κυνικό, αναιδή, προσβλητικό υβριστή του λαού. "Κρείττον του λαλείν το σιγάν", κύριε Πάγκαλε».

best of network

σχετικά άρθρα