Βόμβα Καμμένου: Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία!
Τι δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για τις σχέσεις με τη γειτονική χώρα

Σε μια δήλωση-βόμβα προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation, καθώς τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία»!

Πρόκειται για μια δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με τη γραμμή της κυβέρνησης, η οποία είναι αυτή των χαμηλών τόνων, όπως και ο πρωθυπουργός τόνισε στη Βουλή.

«Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Όταν ο εναέριος χώρος παραβιάζεται, στέλνουμε τα αεροπλάνα μας για να συνοδεύσουμε τα τουρκικά αεροσκάφη έξω από τον εναέριο χώρο μας», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, με την παραβίαση των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου, που είναι τόσο ελληνικός όσο και ευρωπαϊκός, η Άγκυρα προσπαθεί να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη, και γι’ αυτό η Αθήνα αναφέρει κάθε περιστατικό σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ. «Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας, που είναι όχι μόνο ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή», επαναλαμβάνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, η Τουρκία ασκεί πραγματική πίεση στην Ελλάδα, ενώ εξηγεί πως σε ένα χρόνο οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων αυξήθηκαν κατά 450%, ενώ του εναέριου χώρου κατά 48%. «Η εξήγηση έγκειται στην κατάσταση στη Συρία και στη σύγκρουση με τους Κούρδους. Οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στο θύλακα της Αφρίν και προσπαθούν να εξαγάγουν τις εντάσεις στην Ελλάδα» υποστηρίζει.

Όσον αφορά το περιστατικό με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτιμά ότι κανονικά θα είχε επιλυθεί από τους ΑΓΕΕΘΑ των δύο στρατών.

«Σήμερα βλέπουμε κλιμάκωση μετά την απόφαση του Τούρκου Εισαγγελέα να μην παραδώσει τους δύο στρατιώτες μας στο ελληνικό προξενείο μέχρι τη δίκη τους. Αυτό το θέμα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο στρατιώτες περιπολούσαν σε μια περιοχή που είναι γνωστή για διακίνηση ανθρώπων και αποτελεί σημείο εισόδου για τους παράνομους μετανάστες. Αυτοί οι στρατιώτες ακολούθησαν ένα μονοπάτι που θα οδηγούσε σε διακινητές, και πέρασαν την τουρκική επικράτειας για λίγα μέτρα...», αναφέρει σχετικά.

«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος της Ελλάδας. Τέτοια περιστατικά πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά» τονίζει ο Πάνος Καμμένος.

best of network

σχετικά άρθρα