Thumbnail
Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης

Μεγαλύτερη μείωση στα τιμολόγιο της ΔΕΗ για τα αδύναμα λαϊκά νοικοκυρά προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου σχετικά με τις μαζικές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στη περιοχή της Καρύστου, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι «επίκειται άμεσα ρύθμιση για μεγαλύτερη μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τις πιο φτωχές ομάδες πληθυσμού».

Παράλληλα, ανέφερε ότι στη νέα ρύθμιση θα προστεθούν και τα περιουσιακά στοιχεία στα εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να αποκλειστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές- που ενώ, όπως είπε, έχουν ισχυρή περιουσιακή δυνατότητα εκμεταλλεύονται τις ευεργετικές διατάξεις του κοινωνικού τιμολογίου και δεν πληρώνουν τις οφειλές τους.

«Εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες για να στηρίξουμε τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Πρόθεση μας είναι αυτοί που έχουν πραγματικά χαμηλό εισόδημα να μπορέσουμε να τους ξεχωρίσουμε και να τους προσφέρουμε μεγαλύτερη έκπτωση και στήριξη ώστε να έχουν πρόσβαση στο βασικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας», επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Σταθάκης έκανε ακόμα λόγο για εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα που υπάρχουν από την πολιτική που εφαρμόζει η ΔΕΗ, τονίζοντας ότι τον τελευταίο χρόνο εκατοντάδες στρατηγικοί κακοπληρωτές αναγκάστηκαν, με την απειλή της διακοπής του ρεύματος, να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές και να πληρώσουν.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φοιτητές
Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Τα ονόματα των καθηγητών που αξιολόγησαν τα Προγράμματα Σπουδών
Η λίστα με όλα τα ονόματα - Αυτοί είναι οι καθηγητές που αξιολόγησαν τα Προγράμματα Σπουδών των ιδιωτικών πανεπιστημίων
Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Τα ονόματα των καθηγητών που αξιολόγησαν τα Προγράμματα Σπουδών
Δημοσκόπηση
Νέα δημοσκόπηση: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ -Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά, Καρυστιανού
Νέα δημοσκόπηση: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού
iereas
«Νόμιζα ότι θα πλήρωνα απλά ένα πρόστιμο»: Ρώσος μοναχός έζησε παράνομα για 3 χρόνια στο Άγιο Όρος
Σύλληψη Ρώσου μοναχού που ζούσε παράνομα στο Άγιο Όρος τρία χρόνια: Λέει ότι δεν έβρισκε εισιτήριο επιστροφής
«Νόμιζα ότι θα πλήρωνα απλά ένα πρόστιμο»: Ρώσος μοναχός έζησε παράνομα για 3 χρόνια στο Άγιο Όρος