Τέσσερα νομοσχέδια έρχονται στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου στις οποίες αναφέρεται δημοσίευμα της Αυγής. Έχοντας ολοκληρώσει την επεξεργασία τους, η κυβέρνηση θα καταθέσει τα νομοσχέδια που αφορούν την επανασύσταση της ΕΡΤ, την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ, την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα και την αποκατάσταση των αδικιών σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους και, τέλος, την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Αναλυτικότερα:
1. Θα καταθέθει νομοσχέδιο για την επανασύσταση και λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. όπως λειτούργησε μέχρι την ημέρα πραξικοπηματικής διακοπής της λειτουργίας της. Η ψήφισή του θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά το Πάσχα.
2. Νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο "Κατάργηση των σωφρονιστικών καταστημάτων Γ Τύπου και άλλες διατάξεις", με το οποίο επιχειρείται η συνολική αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των φυλακών και του σωφρονιστικού συστήματος όπως διαμορφώθηκε ιδίως με τις πρόσφατες ρυθμίσεις της απελθούσας κυβέρνησης. Το νομοσχέδιο αυτό θα γίνει νόμος του κράτους αμέσως μετά το ν/σ της ΕΡΤ Α.Ε.
3. Νομοσχέδιο για την αποκατάσταση των αδικιών στους δημοσίους υπαλλήλους και την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την προώθηση της αξιοκρατίας.
4. Νομοσχέδιο για την αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση των δόσεων των στεγαστικών δανείων με βάση το πραγματικό εισόδημα των οφειλετών.
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ