Thumbnail
Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για το άρθρο 30 του νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης

Νοθεία σημειώθηκε κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για το άρθρο 30 του νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με ευθύνη του προεδρεύοντος αντιπροέδρου της Βουλής, Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος θεώρησε την πλειοψηφία της Ν.Δ. επαρκή για να περάσει το επίμαχο άρθρο που καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ. «Εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες εκεί όπου η δημοκρατία δεν βολεύει» κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους οι Π. Λαφαζάνης, Δ. Τσουκαλάς και Ζ. Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ κι ο Ν. Μαριάς από τους ΑΝ.ΕΛ. που πρόσθεσαν ότι «η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, κάνοντας δεκτό άρθρο που απορρίφθηκε πανηγυρικά, δηλαδή νοθεία στην ψηφοφορία, κι αναγορεύοντας «πλειοψηφία» μόνον την Ν.Δ.»

Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης υποστήριξε ότι οι 126 βουλευτές της Ν.Δ. είναι περισσότεροι από τους βουλευτές των κομμάτων που καταψήφισαν (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝ.ΕΛ., ΚΚΕ) τους οποίους προσδιόρισε σε 125 αν και είναι 127! Στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Βουλής απέρριψε την ένσταση ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝ.ΕΛ. και θεώρησε ότι το άρθρο υπερψηφίστηκε. Στο επίμαχο άρθρο η ΔΗΜ.ΑΡ. ψήφισε παρών, ενώ η Χρυσή Αυγή κι οι ανεξάρτητοι βουλευτές ήταν απόντες.

Αργότερα ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι το άρθρο που αφορά τον συντονισμό των υπηρεσιών ασφαλείας έχει καταψηφιστεί κι επέρριψε ευθύνες στον γ.γ. της κυβέρνησης, Τ. Μπαλτάκο, για την απροθυμία του να μεταθέσει την ψήφιση των άρθρων την Τρίτη ώστε να υπάρξει διαβούλευση. Το επίμαχο άρθρο συνδέεται με την γνωστή κόντρα Ηρακλείου-Χανίων για τις έδρες των δημοσίων υπηρεσιών.

Σε κοινή τους δήλωση οι Π. Λαφαζάνης, Δ. Τσουκαλάς και Ζ. Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ν. Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες καταγγέλλουν τον Προεδρεύοντα. «Η Κυβέρνηση με εκτελεστικό όργανο τον Προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κ. Μαρκογιαννάκη έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο: εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες, εκεί όπου η δημοκρατία δεν βολεύει.

Έφθασε να κάνει δεκτό άρθρο (το 30) που απορρίφθηκε πανηγυρικά. Δηλαδή, νοθεία στην ψηφοφορία, αναγορεύοντας «πλειοψηφία» μόνον τη Ν.Δ., που μόνη της ψήφισε το άρθρο, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα και κοινοβουλευτικές ομάδες», υπογραμμίζουν.

Πηγή: Αυγή 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικός με απογοήτευση
Κουίζ: Ποιος δημοσιογράφος ζητoύσε επιθεωρητές για τους «τεμπέληδες» εκπαιδευτικούς;
Κουίζ: Ποιος ονειρευόταν επιθεωρητές για τους εκπαιδευτικούς που «με την καλοπέραση και τα προνόμια ξέχασαν ότι είναι λειτουργοί»;
Κουίζ: Ποιος δημοσιογράφος ζητoύσε επιθεωρητές για τους «τεμπέληδες» εκπαιδευτικούς;
αξιολόγηση
Κουίζ: Ποιος υπουργός ήθελε «οι γονείς να αξιολογούν τα σχολεία των παιδιών τους» μέσω ιστοσελίδας του Υπ. Παιδείας;
Κουίζ: Ποιος γνωστός πολιτικός πρότεινε ιστοσελίδα στο ΥΠΑΙΘ στην οποία οι γονείς θα αξιολογούν σχολεία και εκπαιδευτικούς;
Κουίζ: Ποιος υπουργός ήθελε «οι γονείς να αξιολογούν τα σχολεία των παιδιών τους» μέσω ιστοσελίδας του Υπ. Παιδείας;
δασκαλοσ
Η Ελλάδα τελευταία στους μισθούς εκπαιδευτικών στην Ευρώπη - Η θλιβερή πραγματικότητα που φανερώνουν στοιχεία του ΟΟΣΑ
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση στους μισθούς των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μεταξύ...
Η Ελλάδα τελευταία στους μισθούς εκπαιδευτικών στην Ευρώπη - Η θλιβερή πραγματικότητα που φανερώνουν στοιχεία του ΟΟΣΑ