Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πρώτη εξέταση της συσκευής που είναι παλαιού τύπου προκύπτει πως ο Ρουπακιάς δέχθηκε πάνω από 5 τηλεφωνήματα πριν και κατά την επίθεση στον Φύσσα

Οργανωμένη κινητοποίηση για τη συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής έξω από την καφετέρια στο Κερατσίνι, όπου δολοφονήθηκε ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, που έγιναν πριν το έγκλημα.

Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός, η σειρά των τηλεφωνημάτων θυμίζει «επιστράτευση» με ιεραρχική δομή, για την ενεργοποίηση των ομάδων που συνέκλιναν στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία.

Όλα τα τηλεφωνήματα έγιναν κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα, που παρακολουθούσε το θύμα, στην καφετέρια «ΚΟΡΑΛΙ», απ' όπου ξεκίνησε και η ένταση, με ανταλλαγή βλεμμάτων, ανάμεσα στην παρέα του θύματος και δύο άλλων θαμώνων που αποδεικνύεται ότι είναι χρυσαυγίτες.

Μόνον ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας, Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος ήταν στο σπίτι του, δέχτηκε και έκανε πάνω από δέκα τηλεφωνήματα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης.

Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν τηλεφωνικά σε αυτή την κινητοποίηση είναι και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχουν ακόμα δοθεί όλα τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές εταιρείες μετά την άρση απορρήτου, από τα οποία αναμένεται να συμπληρωθεί το παζλ της αλληλουχίας των τηλεφωνικών επικοινωνιών, προκειμένου να διευκρινιστεί πόσοι και ποιοι εμπλέκονται στην κινητοποίηση των ομάδων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, θέλουν να δουν με αυτό τον τρόπο, αν έχουν ανάμειξη άτομα από υψηλότερα κλιμάκια του κόμματος, πέραν της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, ώστε να ασκηθούν διώξεις για ηθική αυτουργία σε όλους όσοι συγκάλεσαν το «προσκλητήριο».

Η υπόθεση ερευνάται πλέον από την τακτική ανάκριση, ωστόσο από σήμερα, μετά την απόφαση που ελήφθη νωρίτερα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, την ευθύνη των αστυνομικών ερευνών ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που διαθέτει εξειδικευμένα μέσα για τη συλλογή στοιχείων και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

 

Στο μεταξύ, το πρωί η μητέρα του θύματος κατήγγειλε ότι υπάρχει βίντεο από τη σκηνή του επεισοδίου και της δολοφονίας του γιου της, που έχει καταγράψει τα γεγονότα και έχει παραδοθεί στην Αστυνομία.

 

Όπως είπαν όμως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιοι αξιωματικοί, τέτοιο βίντεο δεν έχει φτάσει στην Ασφάλεια, ούτε στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, όπου οδηγήθηκαν αρχικά ο δράστης, οι μάρτυρες και οι προσαχθέντες.

 

 

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χατζι
Κωστής Χατζηδάκης: «Αρχηγός ο Μητσοτάκης, με αυτόν θα πάμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές»
Μήνυμα Χατζηδάκη για εσωκομματικά και ακρίβεια: Η αυτοκριτική για Τέμπη-ΟΠΕΚΕΠΕ και το «μπλόκο» στον τοξικό εμφύλιο
Κωστής Χατζηδάκης: «Αρχηγός ο Μητσοτάκης, με αυτόν θα πάμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές»
μητσο
16ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Live η καταληκτική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Metropolitan Expo
Κορυφώνεται το συνέδριο της ΝΔ με την ομιλία Μητσοτάκη και την ανάδειξη της νέας Πολιτικής Επιτροπής
16ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Live η καταληκτική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Metropolitan Expo
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Στο στόχαστρο της Αστυνομίας τρεις καθηγητές του ΑΠΘ: Για «ανυπόστατες κατηγορίες» περί προπηλακισμού Αντιπρύτανη κάνει λόγο ο ΕΣΔΕΠ
Μετωπική σύγκρουση στο ΑΠΘ: Ο ΕΣΔΕΠ καταγγέλλει συνδικαλιστικές διώξεις κατά του προεδρείου του και θεσμική εκτροπή στο campus
Στο στόχαστρο της Αστυνομίας τρεις καθηγητές του ΑΠΘ: Για «ανυπόστατες κατηγορίες» περί προπηλακισμού Αντιπρύτανη κάνει λόγο ο ΕΣΔΕΠ
τεχνη
Τζένσεν Χουάνγκ για την εργασιακή ανασφάλεια: Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη είναι ευκαιρία και όχι απειλή
Τζένσεν Χουάνγκ στους νέους επαγγελματίες: Η τεχνητή νοημοσύνη ως καταλύτης δημιουργίας και όχι ως αιτία ανεργίας
Τζένσεν Χουάνγκ για την εργασιακή ανασφάλεια: Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη είναι ευκαιρία και όχι απειλή