Πανελλαδικές: Φωτογραφικό ΦΕΚ για «ευκολότερη» εισαγωγή μαθητών από ιδιωτικά σχολεία στα ΑΕΙ;
Πανελλαδικές εξετάσεις 2024: «ΦΕΚ αναφέρεται γενικά στους μαθητές των σχολείων του συγκεκριμένου Δήμου και όχι στους μαθητές που κατοικούν στο Δήμο Παλλήνης. Θεωρούνται πληγέντες από τις πυρκαγιές κάτοικοι, για παράδειγμα, του κέντρου της Αθήνας που τυχαίνει να πηγαίνουν το παιδί τους σε κάποιο σχολείο της Παλλήνης;»

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Φωτογραφικό ΦΕΚ του υπουργείου Παιδείας για τους μαθητές των σχολείων της Παλλήνης καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) και ζητά την απόσυρσή του.

Το σωματείο τονίζει πως με αφορμή τις περσινές πυρκαγιές στην περιοχή της Παλλήνης αποδίδονται προνόμια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στους μαθητές των σχολείων του Δήμου.

«Το ΦΕΚ αναφέρεται γενικά στους μαθητές των σχολείων του συγκεκριμένου Δήμου και όχι στους μαθητές που κατοικούν στο Δήμο Παλλήνης. Θεωρούνται πληγέντες από τις πυρκαγιές κάτοικοι, για παράδειγμα, του κέντρου της Αθήνας που τυχαίνει να πηγαίνουν το παιδί τους σε κάποιο σχολείο της Παλλήνης; Επίσης στα δικαιολογητικά που απαιτούνται δεν υπάρχει πρόβλεψη για αποδεικτικά στοιχεία που να πιστοποιούν πως πρόκειται όντως για οικογένεια που πλήγηκε από φυσική καταστροφή, γεγονός που εντείνει την ασάφεια» σημειώνει ο ΣΕΦΚ.

Και εξηγεί πως στην Παλλήνη «συγκεντρώνονται ορισμένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Ιδιωτικά σχολεία τα οποία θα μπορούν, για μια ακόμη φορά, να περηφανεύονται και να στήνουν τη διαφήμισή τους σε γονείς και μαθητές για τις "άκρες" που έχουν στις τοπικές αρχές και στο υπουργείο. "Άκρες" οι οποίες εξασφαλίζουν στους μαθητές τους μια "πιο εύκολη" εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, με χαμηλότερο βαθμό από αυτόν που απαιτούνταν αρχικά για την εισαγωγή τους».

Να σημειώσουμε πάντως εδώ, ότι μετά από τη διαπίστωση των παραπάνω, κυκλοφόρησε νέο ΦΕΚ (’ 5504/15.09.2023) με το οποίο ξεκαθαρίζεται ότι αφορά σε μαθητές , οι οποίοι διαμένουν στον Δήμο Παλλήνης ή στην Δημοτική Ενότητα Πικερμίου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών -συνεπώς όχι για μαθητές που πάνε απλά σε ιδιωτικό σχολείο των περιοχών αυτών αλλά διαμένουν αλλού.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

Ίση μεταχείριση των πληγέντων μαθητών από τις φυσικές καταστροφές – Όχι στις φωτογραφικές ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας και μεγάλων ιδιωτικών σχολείων

«Φωτογραφικό ΦΕΚ εξέδωσε το υπουργείου Παιδείας στις 05/09/2023, όπου με αφορμή τις περσινές πυρκαγιές στην περιοχή της Παλλήνης αποδίδονται προνόμια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στους μαθητές των σχολείων του Δήμου που αποφοίτησαν την περσινή χρονιά και πρόκειται να αποφοιτήσουν τη φετινή.

Εντύπωση προκαλεί ότι το ΦΕΚ αναφέρεται γενικά στους μαθητές των σχολείων του συγκεκριμένου Δήμου και όχι στους μαθητές που κατοικούν στο Δήμο Παλλήνης. Θεωρούνται πληγέντες από τις πυρκαγιές κάτοικοι, για παράδειγμα, του κέντρου της Αθήνας που τυχαίνει να πηγαίνουν το παιδί τους σε κάποιο σχολείο της Παλλήνης; Επίσης στα δικαιολογητικά που απαιτούνται δεν υπάρχει πρόβλεψη για αποδεικτικά στοιχεία που να πιστοποιούν πως πρόκειται όντως για οικογένεια που πλήγηκε από φυσική καταστροφή, γεγονός που εντείνει την ασάφεια.

Εντύπωση προκαλεί, επιπρόσθετα, η απουσία από το ΦΕΚ των μαθητών που κατοικούν σε όμορους δήμους σε αυτόν της Παλλήνης που, επίσης, επλήγησαν από τις συγκεκριμένες πυρκαγιές. Και φυσικά υπάρχει το ερώτημα αν οι μαθητές από τα σχολεία της Θεσσαλίας, του Έβρου και τόσων άλλων περιοχών που επλήγησαν από μεγάλης έντασης καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες θα έχουν ίδια μεταχείριση από το υπουργείο Παιδείας.

Φυσικά δε γελιόμαστε και όσοι γνωρίζουν το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης μπορούν πολλά να καταλάβουν. Καιρός, λοιπόν, αυτά να γίνουν αντιληπτά και στην υπόλοιπη κοινωνία. Είναι γνωστό ότι στην Παλλήνη συγκεντρώνονται ορισμένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Ιδιωτικά σχολεία τα οποία θα μπορούν, για μια ακόμη φορά, να περηφανεύονται και να στήνουν τη διαφήμισή τους σε γονείς και μαθητές για τις «άκρες» που έχουν στις τοπικές αρχές και στο υπουργείο. «Άκρες» οι οποίες εξασφαλίζουν στους μαθητές τους μια «πιο εύκολη» εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, με χαμηλότερο βαθμό από αυτόν που απαιτούνταν αρχικά για την εισαγωγή τους. 

Το υπουργείο Παιδείας μας έχει συνηθίσει στο να αντιμετωπίζει προνομιακά τους σχολάρχες των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων. Η ριζική υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας είναι η μεγαλύτερη προσφορά της κυβέρνησης προς τα ιδιωτικά συμφέροντα. Πλάι σε αυτό, μια σειρά από νόμους οδήγησαν κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στον κάλαθο των αχρήστων, ενισχύοντας και άλλο την κερδοφορία των μεγάλων σχολαρχών. Η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο ΦΕΚ, «δίνει έξτρα κίνητρα» στους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους σε ένα από τα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής στέλνοντας μήνυμα προνομιακής μεταχείρισης.

Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ζητάμε να παρθεί πίσω το φωτογραφικό ΦΕΚ. Απαιτούμε ίση μεταχείριση των μαθητών από όλες τις περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, να εξασφαλιστεί πως θα έχουν την απαραίτητη στήριξη για να συνεχίσουν τις σπουδές τους».

Ειδήσεις, θέματα και λύσεις για Πανελλήνιες 2024 - Βάσεις εισαγωγής

"Ξεφουσκώνουν" οι Βάσεις εισαγωγής! Ποιες σχολές αναμένεται να πέσουν πάνω από 400 μόρια

Πανελλήνιες 2024: Ανοδική… πτώση των βάσεων εισαγωγής! -Πτώση σε 3 πεδία

Πανελλήνιες: Με ένα κλικ τα θέματα και οι λύσεις στο κινητό σας 

Τι σημαίνει η φράση «οι καιροί ου μενετοί»;

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κατασκηνωσεισ.jpg
Εκπαιδευτικοί: Ζητούν voucher για κάθε εκπαιδευτικό που επιθυμεί να στείλει τα παιδιά του σε κατασκήνωση
Εκπαιδευτικοί: Το κόστος για τη συμμετοχή των παιδιών μας σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις για μία περίοδο (2 εβδομάδες), κυμαίνεται για κάθε παιδί από...
Εκπαιδευτικοί: Ζητούν voucher για κάθε εκπαιδευτικό που επιθυμεί να στείλει τα παιδιά του σε κατασκήνωση
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 6.jpg
Πανελλήνιες 2024: Ανοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση των υποψηφίων μέσω SMS σχετικά με τα αποτελέσματα
Η πλατφόρμα για την καταχώρηση τηλεφώνου προκειμένου να έρθει η ενημέρωση αποτελεσμάτων των πανελλαδικών 2024, θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την...
Πανελλήνιες 2024: Ανοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση των υποψηφίων μέσω SMS σχετικά με τα αποτελέσματα
ypaith
Κινητικότητα: Αποδέσμευση εκπαιδευτικών Π.Ε για μετάταξη σε υπηρεσίες και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου - Ονόματα
Δείτε την απόφαση με τα ονόματα
Κινητικότητα: Αποδέσμευση εκπαιδευτικών Π.Ε για μετάταξη σε υπηρεσίες και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου - Ονόματα