Πανελλαδικές: Φωτογραφικό ΦΕΚ για «ευκολότερη» εισαγωγή μαθητών από ιδιωτικά σχολεία στα ΑΕΙ;
Πανελλαδικές εξετάσεις 2024: «ΦΕΚ αναφέρεται γενικά στους μαθητές των σχολείων του συγκεκριμένου Δήμου και όχι στους μαθητές που κατοικούν στο Δήμο Παλλήνης. Θεωρούνται πληγέντες από τις πυρκαγιές κάτοικοι, για παράδειγμα, του κέντρου της Αθήνας που τυχαίνει να πηγαίνουν το παιδί τους σε κάποιο σχολείο της Παλλήνης;»

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Φωτογραφικό ΦΕΚ του υπουργείου Παιδείας για τους μαθητές των σχολείων της Παλλήνης καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) και ζητά την απόσυρσή του.

Το σωματείο τονίζει πως με αφορμή τις περσινές πυρκαγιές στην περιοχή της Παλλήνης αποδίδονται προνόμια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στους μαθητές των σχολείων του Δήμου.

«Το ΦΕΚ αναφέρεται γενικά στους μαθητές των σχολείων του συγκεκριμένου Δήμου και όχι στους μαθητές που κατοικούν στο Δήμο Παλλήνης. Θεωρούνται πληγέντες από τις πυρκαγιές κάτοικοι, για παράδειγμα, του κέντρου της Αθήνας που τυχαίνει να πηγαίνουν το παιδί τους σε κάποιο σχολείο της Παλλήνης; Επίσης στα δικαιολογητικά που απαιτούνται δεν υπάρχει πρόβλεψη για αποδεικτικά στοιχεία που να πιστοποιούν πως πρόκειται όντως για οικογένεια που πλήγηκε από φυσική καταστροφή, γεγονός που εντείνει την ασάφεια» σημειώνει ο ΣΕΦΚ.

Και εξηγεί πως στην Παλλήνη «συγκεντρώνονται ορισμένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Ιδιωτικά σχολεία τα οποία θα μπορούν, για μια ακόμη φορά, να περηφανεύονται και να στήνουν τη διαφήμισή τους σε γονείς και μαθητές για τις "άκρες" που έχουν στις τοπικές αρχές και στο υπουργείο. "Άκρες" οι οποίες εξασφαλίζουν στους μαθητές τους μια "πιο εύκολη" εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, με χαμηλότερο βαθμό από αυτόν που απαιτούνταν αρχικά για την εισαγωγή τους».

Να σημειώσουμε πάντως εδώ, ότι μετά από τη διαπίστωση των παραπάνω, κυκλοφόρησε νέο ΦΕΚ (’ 5504/15.09.2023) με το οποίο ξεκαθαρίζεται ότι αφορά σε μαθητές , οι οποίοι διαμένουν στον Δήμο Παλλήνης ή στην Δημοτική Ενότητα Πικερμίου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών -συνεπώς όχι για μαθητές που πάνε απλά σε ιδιωτικό σχολείο των περιοχών αυτών αλλά διαμένουν αλλού.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

Ίση μεταχείριση των πληγέντων μαθητών από τις φυσικές καταστροφές – Όχι στις φωτογραφικές ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας και μεγάλων ιδιωτικών σχολείων

«Φωτογραφικό ΦΕΚ εξέδωσε το υπουργείου Παιδείας στις 05/09/2023, όπου με αφορμή τις περσινές πυρκαγιές στην περιοχή της Παλλήνης αποδίδονται προνόμια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στους μαθητές των σχολείων του Δήμου που αποφοίτησαν την περσινή χρονιά και πρόκειται να αποφοιτήσουν τη φετινή.

Εντύπωση προκαλεί ότι το ΦΕΚ αναφέρεται γενικά στους μαθητές των σχολείων του συγκεκριμένου Δήμου και όχι στους μαθητές που κατοικούν στο Δήμο Παλλήνης. Θεωρούνται πληγέντες από τις πυρκαγιές κάτοικοι, για παράδειγμα, του κέντρου της Αθήνας που τυχαίνει να πηγαίνουν το παιδί τους σε κάποιο σχολείο της Παλλήνης; Επίσης στα δικαιολογητικά που απαιτούνται δεν υπάρχει πρόβλεψη για αποδεικτικά στοιχεία που να πιστοποιούν πως πρόκειται όντως για οικογένεια που πλήγηκε από φυσική καταστροφή, γεγονός που εντείνει την ασάφεια.

Εντύπωση προκαλεί, επιπρόσθετα, η απουσία από το ΦΕΚ των μαθητών που κατοικούν σε όμορους δήμους σε αυτόν της Παλλήνης που, επίσης, επλήγησαν από τις συγκεκριμένες πυρκαγιές. Και φυσικά υπάρχει το ερώτημα αν οι μαθητές από τα σχολεία της Θεσσαλίας, του Έβρου και τόσων άλλων περιοχών που επλήγησαν από μεγάλης έντασης καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες θα έχουν ίδια μεταχείριση από το υπουργείο Παιδείας.

Φυσικά δε γελιόμαστε και όσοι γνωρίζουν το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης μπορούν πολλά να καταλάβουν. Καιρός, λοιπόν, αυτά να γίνουν αντιληπτά και στην υπόλοιπη κοινωνία. Είναι γνωστό ότι στην Παλλήνη συγκεντρώνονται ορισμένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Ιδιωτικά σχολεία τα οποία θα μπορούν, για μια ακόμη φορά, να περηφανεύονται και να στήνουν τη διαφήμισή τους σε γονείς και μαθητές για τις «άκρες» που έχουν στις τοπικές αρχές και στο υπουργείο. «Άκρες» οι οποίες εξασφαλίζουν στους μαθητές τους μια «πιο εύκολη» εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, με χαμηλότερο βαθμό από αυτόν που απαιτούνταν αρχικά για την εισαγωγή τους. 

Το υπουργείο Παιδείας μας έχει συνηθίσει στο να αντιμετωπίζει προνομιακά τους σχολάρχες των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων. Η ριζική υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας είναι η μεγαλύτερη προσφορά της κυβέρνησης προς τα ιδιωτικά συμφέροντα. Πλάι σε αυτό, μια σειρά από νόμους οδήγησαν κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στον κάλαθο των αχρήστων, ενισχύοντας και άλλο την κερδοφορία των μεγάλων σχολαρχών. Η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο ΦΕΚ, «δίνει έξτρα κίνητρα» στους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους σε ένα από τα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής στέλνοντας μήνυμα προνομιακής μεταχείρισης.

Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ζητάμε να παρθεί πίσω το φωτογραφικό ΦΕΚ. Απαιτούμε ίση μεταχείριση των μαθητών από όλες τις περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, να εξασφαλιστεί πως θα έχουν την απαραίτητη στήριξη για να συνεχίσουν τις σπουδές τους».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

Πιερρακάκης
Κυριάκος Πιερρακάκης: Μπαίνουμε σε περίοδο πολύ πυκνού κοινοβουλευτικού έργου για την Παιδεία!
Στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
Κυριάκος Πιερρακάκης: Μπαίνουμε σε περίοδο πολύ πυκνού κοινοβουλευτικού έργου για την Παιδεία!
Αστυνομία στις Βρυξέλλες
Συναγερμός στο Βέλγιο: Πυροβολισμοί και τρεις τραυματίες στο κέντρο των Βρυξελλών
Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες σε κεντρική λεωφόρο - Στο σημείο σπεύδει ο δήμαρχος Βρυξελλών
Συναγερμός στο Βέλγιο: Πυροβολισμοί και τρεις τραυματίες στο κέντρο των Βρυξελλών