Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ΕΣΠΕΡΙΝΑ
«Xιλιάδες εργαζόμενοι μαθητές, εν μέσω πανδημίας, ήρθαμε έτσι περαιτέρω σε δύσκολη θέση και χωρίς προοπτική εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ»

Ο αγώνας των μαθητών των Εσπερινών Λυκείων απέδωσε καρπούς, αφού για τους φετινούς υποψηφίους των Πανελληνίων 2022 θα ισχύσει η πρόβλεψη του 1%

Βεβαίως, όπως λένε, η μάχη για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, συνεχίζεται. 

Η ανακοίνωση

Αν και καθυστερημένα είχαμε τη χαρά να πληροφορηθούμε πως μέσα στον Αύγουστο και μετά από τις πιέσεις που ασκήσαμε τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέδωσε συμπληρωματική απόφαση της προσβαλλόμενης από εμάς απόφασης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία δικαίωσε εν μέρει τον αγώνα μας προβλέποντας ότι και για φέτος οι υποψήφιοι από τα Εσπερινά Λύκεια θα έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν στα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τουλάχιστον με το δικαίωμα εισαγωγής σε ποσοστό 1%.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το νόμο της κ. Κεραμέως πέρα από την θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, για την οποία συνεχίζουμε τον δικαστικό μας αγώνα, δεν προβλεπόταν η εισαγωγή των μαθητών των μαθητών των Εσπερινών Λυκείων σε ποσοστό 1% των θέσεων των υποψηφίων για τα ελληνικά Πανεπιστήμια και έτσι, χιλιάδες εργαζόμενοι μαθητές, εν μέσω πανδημίας, ήρθαμε έτσι περαιτέρω σε δύσκολη θέση και χωρίς προοπτική εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Για το λόγο αυτό είχαμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και θα εκδίκαζε αύριο την υπόθεση, ωστόσο στην πορεία ενημερωθήκαμε για την εν μέρει ευχάριστη έκβαση του αγώνα μας, ο οποίος όμως δε σταματά εδώ, αλλά συνεχίζεται στο μέρος που αφορά την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Ευχαριστούμε τους φορείς, τα πρόσωπα και τις πολιτικές δυνάμεις που στάθηκαν εξ αρχής στο πλευρό μας και συνεισέφεραν ώστε να έχουμε αυτή την κατάληξη που δικαιώνει εν μέρει τόσες οικογένειες ανά την Ελλάδα.

Εσπερινά ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ Ελλάδος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα