ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Εσπερινά Λύκεια: Θα ισχύσει το 1% για τους φετινούς υποψηφίους των Πανελληνίων
«Xιλιάδες εργαζόμενοι μαθητές, εν μέσω πανδημίας, ήρθαμε έτσι περαιτέρω σε δύσκολη θέση και χωρίς προοπτική εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ»

Ο αγώνας των μαθητών των Εσπερινών Λυκείων απέδωσε καρπούς, αφού για τους φετινούς υποψηφίους των Πανελληνίων 2022 θα ισχύσει η πρόβλεψη του 1%

Βεβαίως, όπως λένε, η μάχη για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, συνεχίζεται. 

Η ανακοίνωση

Αν και καθυστερημένα είχαμε τη χαρά να πληροφορηθούμε πως μέσα στον Αύγουστο και μετά από τις πιέσεις που ασκήσαμε τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέδωσε συμπληρωματική απόφαση της προσβαλλόμενης από εμάς απόφασης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία δικαίωσε εν μέρει τον αγώνα μας προβλέποντας ότι και για φέτος οι υποψήφιοι από τα Εσπερινά Λύκεια θα έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν στα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τουλάχιστον με το δικαίωμα εισαγωγής σε ποσοστό 1%.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το νόμο της κ. Κεραμέως πέρα από την θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, για την οποία συνεχίζουμε τον δικαστικό μας αγώνα, δεν προβλεπόταν η εισαγωγή των μαθητών των μαθητών των Εσπερινών Λυκείων σε ποσοστό 1% των θέσεων των υποψηφίων για τα ελληνικά Πανεπιστήμια και έτσι, χιλιάδες εργαζόμενοι μαθητές, εν μέσω πανδημίας, ήρθαμε έτσι περαιτέρω σε δύσκολη θέση και χωρίς προοπτική εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Για το λόγο αυτό είχαμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και θα εκδίκαζε αύριο την υπόθεση, ωστόσο στην πορεία ενημερωθήκαμε για την εν μέρει ευχάριστη έκβαση του αγώνα μας, ο οποίος όμως δε σταματά εδώ, αλλά συνεχίζεται στο μέρος που αφορά την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Ευχαριστούμε τους φορείς, τα πρόσωπα και τις πολιτικές δυνάμεις που στάθηκαν εξ αρχής στο πλευρό μας και συνεισέφεραν ώστε να έχουμε αυτή την κατάληξη που δικαιώνει εν μέρει τόσες οικογένειες ανά την Ελλάδα.

Εσπερινά ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ Ελλάδος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε rapid test στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Από την Σοφία Μπεκατώρου και τη γενναία στάση της να καταγγείλει όσα υπέστη, ακολούθησε στην Ελλάδα μια πρωτόγνωρη περίοδος γυναικείας αφύπνισης.
Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς
Αλλαγές από φέτος στην ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας αλλά και στις αναθέσεις εξωδιδακτικών εργασιών
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς