ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
ΕΣΠΕΡΙΝΑ
«Πόσοι απόφοιτοι Εσπερινών Λυκείων θα εισαχθούν φέτος με το εξεταστικό σύστημα-λαιμητόμο, που έχει ψηφίσει;» ρωτάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το γεγονός ότι η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στερεί ουσιαστικά τη δυνατότητα από τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων να διεκδικήσουν μία θέση σε κάποιο ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης σχολιάζει η ΕΠΕΚΕ (Επιτροπή Παρακολούθησης & Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου) Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

«Με την καθιέρωση της ενιαίας βάσης «Μητσοτάκη-Κεραμέως» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι απόφοιτοι των Εσπερινών, όπως και χιλιάδες άλλοι υποψήφιοι, θα αποκλειστούν από την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια. Και όμως η κυβέρνηση επιμένει ανάλγητα και εμμονικά σε μια πολιτική που εν μέσω πανδημίας πλήττει βάναυσα το δικαίωμα στη μόρφωση των πιο αδύναμων, διευρύνει τις ανισότητες στη μόρφωση και στέλνει νέα πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια» αναφέρει η ΕΠΕΚΕ στην ανακοίνωσή της και ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει πόσοι απόφοιτοι Εσπερινών Λυκείων θα εισαχθούν φέτος στα πανεπιστήμια. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο γενικότερος κυβερνητικός αυταρχισμός, πέρα από τις εμφανείς όψεις του (πχ: 8ωρο, ρεπό αντί για μισθό, αστυνομική βία, χουντονόμος για τις διαδηλώσεις, Πανεπιστημιακή Αστυνομία), δείχνει όλο και πιο έντονα το απεχθές πρόσωπό του στο χώρο της εκπαίδευσης. Με ξεκάθαρο στόχο τα πιο ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας και της νεολαίας. Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι τυχαίο ότι τα βέλη της κυβέρνησης έχουν στραφεί, με φανερή εκδικητικότητα και μανία, εναντίον των μαθητών των Εσπερινών Λυκείων.

Η κυβέρνηση επικαλείται, εντελώς ωμά και προσχηματικά, την τυπική ισότητα όλων των υποψηφίων, επιδιώκοντας να ξεριζώσει βάναυσα από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Εσπερινών Λυκείων κάθε σκέψη και προοπτική για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Εμείς θεωρούμε ότι οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων έχουν τις ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες με τους συμμαθητές τους των ημερήσιων σχολείων», απαντούσε κυνικά στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όταν κλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να απαντήσει γιατί μετέτρεψε σε «δώρο άδωρον» το επιπλέον ποσοστό 1% επί των θέσεων, που προβλεπόταν για υποψηφίους που προέρχονταν από τα Εσπερινά.

Κάθε χρόνο, πάνω από 600 απόφοιτοι Εσπερινών Λυκείων, αν και σκληρά εργαζόμενοι και με μεγάλες οικονομικές και οικογενειακές δυσκολίες, κατόρθωσαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Πολλοί από αυτούς έχουν αποφοιτήσει και εργάζονται στο επιστημονικό αντικείμενο που επέλεξαν. Απόφοιτοι Εσπερινών Σχολείων, διέπρεψαν στον κοινωνικό, πολιτικό και επιστημονικό στίβο, όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Με την καθιέρωση της ενιαίας βάσης «Μητσοτάκη-Κεραμέως» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι απόφοιτοι των Εσπερινών, όπως και χιλιάδες άλλοι υποψήφιοι, θα αποκλειστούν από την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια. Και όμως η κυβέρνηση επιμένει ανάλγητα και εμμονικά σε μια πολιτική που εν μέσω πανδημίας πλήττει βάναυσα το δικαίωμα στη μόρφωση των πιο αδύναμων, διευρύνει τις ανισότητες στη μόρφωση και στέλνει νέα πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια. Αν η κυβέρνηση αμφισβητεί τα παραπάνω ας μας απαντήσει. Πόσοι απόφοιτοι Εσπερινών Λυκείων θα εισαχθούν φέτος με το εξεταστικό σύστημα-λαιμητόμο, που έχει ψηφίσει;

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΔΥ: Νέες Προσλήψεις με μισθό έως 3.400€ το μήνα

Σχολεία: Όλα τα νέα μέτρα αυτή την εβδομάδα - Τι ισχύει από σήμερα

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται η 5η δόση από τον ΟΠΕΚΑ

Προσλήψεις σε Δήμους: Ανοίγουν 1.700 μόνιμες θέσεις εργασίας

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

peripoliko astinomia perama
Μέγαρα: Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου - Διαμαρτυρία για το θάνατο του Ρομά στο Πέραμα
Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων - Διαμαρτυρία για το θάνατο του Ρομά στο Πέραμα
Μέγαρα: Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου - Διαμαρτυρία για το θάνατο του Ρομά στο Πέραμα
Αξιολόγηση: Tο ΥΠΑΙΘ καλεί τα σχολεία να κατεβάσουν από την πλατφόρμα του ΙΕΠ το "ενιαίο" κείμενο της ΔΟΕ
«Η ανάρτηση στην πλατφόρμα του ΙΕΠ του προδιαμορφωμένου κειμένου αξιολόγησης, το οποίο δεν περιέχει εξατομικευμένα στοιχεία ανά κατηγορία κατά τα...
Αξιολόγηση: Tο ΥΠΑΙΘ καλεί τα σχολεία να κατεβάσουν από την πλατφόρμα του ΙΕΠ το "ενιαίο" κείμενο της ΔΟΕ