μακρόν
Βίντεο με τη φράση της πρώτης κυρίας προκαλεί πολιτικές αντιδράσεις και έντονες συζητήσεις στα social media

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Γαλλία ο τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε η πρώτη κυρία, Μπριζίτ Μακρόν, σε ακτιβίστριες της συλλογικότητας #NousToutes που διαδήλωναν έξω από το θέατρο Folies Bergère στο Παρίσι.

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στα social media, η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν ακούγεται να αποκαλεί τις διαδηλώτριες «βρωμιάρες σκύλες». Οι ακτιβίστριες είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην εμφάνιση του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί το 2021 για βιασμό, υπόθεση που τελικά απορρίφθηκε ύστερα από τριετή έρευνα και επικυρώθηκε από το εφετείο.

Η επιστροφή του ηθοποιού στη σκηνή έχει αποτελέσει αντικείμενο συχνών κινητοποιήσεων από φεμινιστικές οργανώσεις. Το Σάββατο, γυναίκες φορώντας μάσκες με το πρόσωπό του διέκοψαν την παράσταση φωνάζοντας «Αμπιτάν βιαστής!», με τις διαδηλώτριες να καταγγέλλουν την παρουσία του στον χώρο του θεάματος.

Την επόμενη ημέρα, η Μπριζίτ Μακρόν παρακολούθησε την παράσταση μαζί με την κόρη της. Σύμφωνα με το βίντεο, όταν ο ηθοποιός εξέφρασε φόβο για πιθανή νέα παρέμβαση, η κυρία Μακρόν απάντησε χαρακτηριστικά: «Αν υπάρχουν βρωμιάρες σκύλες, θα τις πετάξουμε έξω, ειδικά τις μασκοφόρες».

Η πολιτική αντιπαράθεση δεν άργησε να ξεσπάσει. Η βουλευτής του Εθνικού Μετώπου Σάρα Λεγκρέν επέκρινε δημόσια την πρώτη κυρία, σχολιάζοντας ότι «η Μπριζίτ Μακρόν προσβάλλει τις φεμινίστριες που κινητοποιήθηκαν εναντίον του Folies Bergère».

Εκπρόσωπος της Μπριζίτ Μακρόν διευκρίνισε ότι το σχόλιο αφορά αποκλειστικά την «κριτική προς τις ριζοσπαστικές μεθόδους των διαδηλωτριών που, φορώντας μάσκες, διέκοψαν την παράσταση για να εμποδίσουν την εμφάνιση του καλλιτέχνη», τονίζοντας ότι «η πρώτη κυρία δεν εγκρίνει αυτές τις μεθόδους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογές, κάλπη, δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση GPO: 1 στους 5 «ψηφίζει» Καρυστιανού – Κερδίζει έδαφος το κόμμα Τσίπρα
Διψήφια η υπεροχή της ΝΔ παρά τις απώλειες, «βουτιά» για το ΠΑΣΟΚ – Η δυναμική της Μαρίας Καρυστιανού αλλάζει τις ισορροπίες
Δημοσκόπηση GPO: 1 στους 5 «ψηφίζει» Καρυστιανού – Κερδίζει έδαφος το κόμμα Τσίπρα
συνοδος πρυτανεων
Δεσμεύσεις από τον υφυπουργό Παιδείας Ν. Παπαιωάννου, αλλά με αστερίσκους για τα ΑΕΙ: Υποσχέσεις ενίσχυσης και μια δύσκολη πραγματικότητα
Τι είπε ο υφυπουργός Παιδείας στην 1η Σύνοδο των Εκτελεστικών Διευθυντών ΑΕΙ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου Πρυτάνεων στον Βόλο
Δεσμεύσεις από τον υφυπουργό Παιδείας Ν. Παπαιωάννου, αλλά με αστερίσκους για τα ΑΕΙ: Υποσχέσεις ενίσχυσης και μια δύσκολη πραγματικότητα
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ευρώπη σε σταυροδρόμι: όταν η «δύο ταχυτήτων» Ένωση παύει να είναι ταμπού
Το βέβαιο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται ξανά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. - Τι περιλαμβάνει το γερμανικό σχέδιο
Ευρώπη σε σταυροδρόμι: όταν η «δύο ταχυτήτων» Ένωση παύει να είναι ταμπού