Κόσμος 0

Αποκλεισμός της Μαρίν Λεπέν από τις εκλογές

Μαρίν Λεπέν
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μαρίν Λε Πεν: Γαλλικό δικαστήριο της στερεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι με άμεση ισχύ

Το γαλλικό δικαστήριο έκρινε σήμερα ένοχη τη Μαρίν Λε Πεν για υπεξαίρεση δημοσίων χρημάτων και της επέβαλε ποινή απαγόρευσης του δικαιώματος να εκλεγεί, η οποία θα ισχύσει άμεσα, ακόμα και αν ασκηθεί έφεση. Η ποινή θα διαρκέσει πέντε χρόνια, γεγονός που την αποκλείει από τις προεδρικές εκλογές του 2027, σύμφωνα με τον Guardian.

Η Λε Πεν και άλλοι 24 αξιωματούχοι του κόμματος «Εθνική Συσπείρωση» κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν κονδύλια του Ευρωκοινοβουλίου, τα οποία προορίζονταν για τους βοηθούς του, για να πληρώσουν το προσωπικό του κόμματος από το 2004 μέχρι το 2016, παραβιάζοντας τους κανονισμούς της ΕΕ.

Η Λε Πεν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Το Συνταγματικό Συμβούλιο αποφάσισε την Παρασκευή ότι η άμεση εφαρμογή της ποινής είναι συνταγματική. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν επίσης ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια, για την οποία μπορούν να ασκήσουν έφεση, οδηγώντας σε νέα δίκη.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος