Thumbnail
Οργή για την κριτική Πούτιν στον Ζελένσκι και απειλή για δευτερογενείς δασμούς στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε δημόσια την έντονη οργή του για την κριτική που άσκησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Ουκρανό ηγέτη Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάνοντας λόγο για σοβαρή ανησυχία σχετικά με την κατεύθυνση που παίρνει η Ρωσία στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη στο NBC News το πρωί της Κυριακής (30/03), ο Τραμπ ανέφερε ότι είναι «πολύ θυμωμένος» και «έξαλλος» με τον Πούτιν, προειδοποιώντας ότι ενδέχεται να επιβάλει σφοδρές οικονομικές κυρώσεις, εάν θεωρήσει ότι η Ρωσία ευθύνεται για την αποτυχία επίτευξης εκεχειρίας στην Ουκρανία.

Ο Τραμπ, αναφερόμενος στην πρόσφατη δήλωση του Πούτιν που κάλεσε για τη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, υπογράμμισε ότι η κριτική προς τον Ζελένσκι είναι λάθος και η Ρωσία δεν βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση. Παρά τη βαριά κριτική, ο Τραμπ επανέλαβε ότι διατηρεί «πολύ καλή σχέση» με τον Πούτιν, ενώ διευκρίνισε ότι ο θυμός του μπορεί να «περάσει γρήγορα», εφόσον ο Ρώσος ηγέτης επιδείξει τη σωστή στάση.

Όσον αφορά την αντίδρασή του σε περίπτωση που η Ρωσία θεωρηθεί υπεύθυνη για την αποτυχία της ειρηνικής διαδικασίας στην Ουκρανία, ο Τραμπ ανέφερε ότι θα επιβληθούν «δευτερογενείς δασμοί» στο ρωσικό πετρέλαιο και άλλα προϊόντα. Συγκεκριμένα, ο Τραμπ προειδοποίησε ότι όποιος αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο, δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει δουλειές με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δασμοί που εξετάζονται κυμαίνονται από 25% έως 50%, και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή μέσα σε ένα μήνα, εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την εκεχειρία.

Αν και η κριτική του Τραμπ προς τη Ρωσία είναι έντονη, ο Αμερικανός Πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών συνεχίζεται και αναμένεται νέα συνομιλία εντός της εβδομάδας. Με αυτόν τον τρόπο, ο Τραμπ υπογραμμίζει ότι αν και διατηρεί την απογοήτευσή του για τις ενέργειες του Πούτιν, δεν αποκλείει την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας εφόσον η Ρωσία αναλάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lykeio.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκε η ύλη και οι οδηγίες για όλα τα μαθήματα των ΓΕΛ
Δημοσιεύτηκε η νέα λίστα με τα μαθήματα και τις κατευθύνσεις διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκε η ύλη και οι οδηγίες για όλα τα μαθήματα των ΓΕΛ
απα
Προσοχή! Προσπάθεια εξαπάτησης σε συνταξιούχο εκπαιδευτικό - Έβγαλαν δάνειο στο όνομά του
Οι επιτήδειοι είχαν τροποποιήσει κάποια στοιχεία του καθηγητή, όπως τη διεύθυνση κατοικίας και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου
Προσοχή! Προσπάθεια εξαπάτησης σε συνταξιούχο εκπαιδευτικό - Έβγαλαν δάνειο στο όνομά του
Παύλος Φύσσας
12 χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα: Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο μνήμης σήμερα στις 5:30μμ
Εκπαιδευτικοί στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο μνήμης για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι
12 χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα: Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο μνήμης σήμερα στις 5:30μμ