gaza
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή προκάλεσε σήμερα τον θάνατο 5 ατόμων - Η εκεχειρία θα τεθεί σε ισχύ αύριο στις 08:30 το πρωί

Η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα τεθεί σε ισχύ αύριο, Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στις 08:30 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ στο Χ .

"Όπως συμφώνησαν οι ενδιαφερόμενες πλευρές και οι μεσολαβητές, η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας θα ξεκινήσει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 08:30 τοπική ώρα", έγραψε ο Μάζεντ αλ Ανσάρι στο Χ.

"Συνιστούμε στους κατοίκους να λάβουν προφυλάξεις, να επιδείξουν τη μέγιστη σύνεση και να αναμένουν τις εντολές επίσημων πηγών", πρόσθεσε.

Παρά την έγκριση της συμφωνίας εκεχειρίας με τη Χαμάς από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις στον παλαιστινιακό θύλακα.

Γιατροί τη Γάζα δήλωσαν ότι ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που σημειώθηκε σήμερα, το πρωί του Σαββάτου, κόστισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους που βρίσκονταν σε σκηνή στην περιοχή Μαουάσι, δυτικά της Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα του θύλακα.

Με αυτούς ανέρχονται σε 119 οι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς από την Τετάρτη, όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία εκεχειρίας.

Το Ισραήλ θα αφήσει ελεύθερους 737 Παλαιστίνιους κρατούμενους με αντάλλαγμα 33 Ισραηλινούς ομήρους κατά την πρώτη φάση της συμφωνίας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ενέκρινε χθες Σάββατο η ισραηλινή κυβέρνηση, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, "η κυβέρνηση ενέκρινε την απελευθέρωση 737 φυλακισμένων και κρατούμενων με καθεστώς διοικητικής κράτησης", επεσήμανε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Μεταξύ των κρατουμένων που αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι είναι ο Ζακάρια Ζουμπέιντι, υπεύθυνος για πολλές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών πολιτών και πρώην επικεφαλής των Ταξιαρχιών αλ Άκσα, της ένοπλης πτέρυγας της Φάταχ, ο οποίος απέδρασε από ισραηλινή φυλακή το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κουφοι
Επτά χρόνια αναμονής για το ΕΕΕΕΚ Αθηνών - Οργή γονέων για το “σχολείο-φάντασμα”
Οργισμένες αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Συμβούλιο – «Τα παιδιά με αναπηρία παραμένουν αόρατα για τη δημοτική αρχή»
Επτά χρόνια αναμονής για το ΕΕΕΕΚ Αθηνών - Οργή γονέων για το “σχολείο-φάντασμα”
acbc1-leukos-oikos_3.jpg
Στον Λευκό Οίκο ο Άχμεντ αλ Σάρα – Ο Τραμπ ανακοίνωσε «πάγωμα» κυρώσεων στη Συρία για 180 ημέρες
Ιστορική πρώτη επίσκεψη Σύρου προέδρου στην Ουάσινγκτον – Διακριτική είσοδος χωρίς κάμερες, στο παρασκήνιο της συνάντησης
Στον Λευκό Οίκο ο Άχμεντ αλ Σάρα – Ο Τραμπ ανακοίνωσε «πάγωμα» κυρώσεων στη Συρία για 180 ημέρες
sxolikoi nosileutes
Σχολικοί νοσηλευτές κατά επισκεπτών υγείας: Διαφωνία για τις προσλήψεις στον κλάδο ΠΕ25
Ο ΠΑ.ΣΥ.Σ.ΝΟ κάνει λόγο για εσφαλμένες ερμηνείες, απουσία νομικής βάσης και παραπλανητική χρήση επαγγελματικών τίτλων
Σχολικοί νοσηλευτές κατά επισκεπτών υγείας: Διαφωνία για τις προσλήψεις στον κλάδο ΠΕ25
astinomia
Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη 13χρονου στο 23ο Γυμνάσιο Αθηνών
Αντιδράσεις από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για «βίαιη και παράτυπη κράτηση» – Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας
Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη 13χρονου στο 23ο Γυμνάσιο Αθηνών