ιαπωνια
Κάποιοι την είχαν συνδέσει με την Ατλαντίδα

Στην Ιαπωνία, υπάρχει ένα υποβρύχιο κτίσμα, το οποίο έχει διχάσει τους επιστήμονες, με το εάν είναι φτιαγμένο από ανθρώπινα χέρια ή προέρχεται από τη φύση.

Το Μνημείο Yonaguni παραμένει ένα από τα μεγάλα υποβρύχια μυστήρια του κόσμου, μια βασανιστική ματιά σε κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα ξεχασμένο κεφάλαιο της ανθρώπινης ιστορίας.

Το μνημείο Yonaguni στην Ιαπωνία κατέχει εξέχουσα θέση, εξάπτοντας τη φαντασία εξερευνητών και ιστορικών. Ανακαλύφθηκε το 1987 από τον ντόπιο δύτη Kihachiro Aratake, η μνημειώδης αυτή κατασκευή αποτέλεσε αντικείμενο έντονης συζήτησης και γοητείας.

Βρίσκεται κοντά στο νησί Yonaguni της Ιαπωνίας, η δομή, που θυμίζει πυραμίδα, βρίσκεται μόλις πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Με ύψος εννέα μέτρα, παρουσιάζει μια όψη που ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι τα απομεινάρια ενός αρχαίου πολιτισμού, που ενδεχομένως χρονολογείται πριν από 10.000 χρόνια. Αυτό θα ευθυγραμμιζόταν με την εποχή των ανθρώπων Jōmon, μιας κοινωνίας κυνηγών-τροφοσυλλεκτών που κατοικούσε στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος γύρω στο 12.000 π.Χ.

Τα χαρακτηριστικά του μνημείου, που περιλαμβάνουν αυτό που φαίνεται να είναι κάστρα, ναοί, ένα στάδιο, ακόμη και μια σειρά δρόμων, προωθούν το επιχείρημα ότι πρόκειται για κάτι περισσότερο από έναν φυσικό σχηματισμό. Ο Aratake, αναπολώντας την ανακάλυψή του, μίλησε στο BBC για τη συναισθηματική του συνάντηση με το μνημείο. Αρχικά κράτησε την ανακάλυψη εμπιστευτική, αναγνωρίζοντας την πιθανή σημασία της για το νησί Yonaguni.

Ακολούθησε η επιστημονική διερεύνηση, με μια ομάδα ερευνητών και επιστημόνων να συμμετέχουν μαζί με τον Aratake στη μελέτη της μυστηριώδους δομής. Ο καθηγητής Masaaki Kimura του Πανεπιστημίου Ryukyu παρατήρησε ότι τα χαρακτηριστικά του μνημείου είναι δύσκολο να αποδοθούν αποκλειστικά σε φυσικές διεργασίες, γεγονός που υποδηλώνει σημαντική ανθρώπινη επιρροή.

Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό που ενίσχυσε την πεποίθηση για την ανθρωπογενή φύση του μνημείου είναι αυτό που ο Aratake περιέγραψε ως «σπειροειδή σκάλα», προσδίδοντας βαρύτητα στη θεωρία ότι πρόκειται για ανθρώπινο δημιούργημα. Ωστόσο, παρά αυτά τα συναρπαστικά στοιχεία, το μνημείο παραμένει καλυμμένο από μυστήριο.

Γεωλόγοι και εμπειρογνώμονες συνεχίζουν να μελετούν το μνημείο Yonaguni, με τις απόψεις να διίστανται. Ενώ ορισμένοι τείνουν προς την ιδέα μιας ιαπωνικής Ατλαντίδας, μιας μαρτυρίας για έναν πολιτισμό που έχει χαθεί από καιρό, άλλοι παραμένουν επιφυλακτικοί, αποδίδοντας τον σχηματισμό σε μοναδικές αλλά εντελώς φυσικές γεωλογικές διεργασίες.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τροχαίο
Τραγωδία στη Βούλα: Ακαριαίος ο θάνατος ηλικιωμένης γυναίκας - Την παρέσυραν δύο μηχανές
Πώς έγινε το τροχαίο στη Βούλα με τη φονική παράσυρση πεζής- Αναζητείται ο ένας οδηγός που την εγκατέλειψε
Τραγωδία στη Βούλα: Ακαριαίος ο θάνατος ηλικιωμένης γυναίκας - Την παρέσυραν δύο μηχανές
Πανεπιστήμιο Κολούμπια- Minouche Shafik
Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την αστυνομία για τους διαδηλωτές
Η 'Ενωση των Καθηγητών αναφέρει ότι η απόφαση "λήφθηκε χωρίς διαβούλευση με τη Γερουσία, κατά παράβαση των καθιερωμένων διαδικασιών, με προσφυγή στις...
Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την αστυνομία για τους διαδηλωτές
πανελλαδικεσ 23.jpg
Πανελλήνιες 2025: Η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά πεδία
Αναλυτικά όσα ορίζει η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά Πεδία, που θα ισχύσουν από από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2025
Πανελλήνιες 2025: Η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά πεδία