σεισμός Τουρκία
REUTERS/Yamam al Shaar
Η ελληνική αποστολή στην Τουρκία ενισχύεται με δεύτερη ομάδα ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ από Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες για απεγκλωβισμό πολιτών στα ερείπια που προκάλεσαν οι σεισμοί σε Τουρκία και Συρία, με τις πρόσφατες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι τα θύματα έχουν φτάσει και στις δύο χώρες περίπου τα 9.500.

Στην Τουρκία βρίσκεται και ελληνική αποστολή με ειδική ομάδα διάσωσης της ΕΜΑΚ, καθώς και τον Ευθύμη Λέκκα.

Διάσωση από την ελληνική αποστολή

Ένα ακόμα παιδί, περίπου 15 ετών, ανέσυραν ζωντανό από τα ερείπια κτιρίου στην πόλη Χατάι της Τουρκίας τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν διασώσει μέχρι στιγμής στους τέσσερις, ενώ και δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ αναχωρεί αυτή την ώρα από την Θεσσαλονίκη, για να βοηθήσει στις έρευνες για επιζώντες, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε άμεση συνεννόηση με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Το παιδί ανασύρθηκε ζωντανό από ένα από τα κτίρια που έχουν καταρρεύσει από τον φοβερό σεισμό, γύρω στις 5 τα ξημερώματα, ενώ οι Έλληνες διασώστες δυστυχώς ανέσυραν και άλλα δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους. Πρόκειται για έναν νεαρό περίπου 17 ετών και έναν άνδρα περίπου 40 ετών.

Έτσι ο απολογισμός της τρομερής προσπάθειας που καταβάλλουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής μέχρις στιγμής είναι τέσσερις ζωντανοί και τρεις νεκροί.

Δεύτερη ομάδα

Η δεύτερη αποστολή που θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης για την ανεύρεση ζωντανών στην ισοπεδωμένη πόλη Χατάι από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία, αναχωρεί με στρατιωτικό αεροσκάφος C- 130 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ της Θεσσαλονίκης και αποτελείται από 15 μέλη της Β' ΕΜΑΚ με έναν διασωστικό σκύλο και δύο οχήματα.

Την ομάδα θα συνοδεύσουν επιπλέον ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.

Με την νέα ομάδα που θα επιχειρήσει επίσης στην πόλη Χατάι, η ελληνική αποστολή αποτελείται πλέον από συνολικά 36 μέλη της ΕΜΑΚ με τρεις σκύλους, 8 ιατρούς και διασώστες του ΕΚΑΒ, δύο αξιωματικούς- μηχανικούς του ΠΣ και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
ΠΟΣΥΠ σε Υπ. Παιδείας: «Οι μετατάξεις δεν αρκούν – Χρειαζόμαστε άμεσα μόνιμους υπαλλήλους»
«Στα όρια λειτουργίας τους» – Οι εργαζόμενοι στο Υπ. Παιδείας ζητούν 500 μόνιμους διορισμούς
ΠΟΣΥΠ σε Υπ. Παιδείας: «Οι μετατάξεις δεν αρκούν – Χρειαζόμαστε άμεσα μόνιμους υπαλλήλους»
Εργάτες επισκευάζουν την είσοδο σχολείου
Σχολεία: Ανατροπή στο καθεστώς επισκευών και μισθώσεων – Τι αλλάζει
Νέες αρμοδιότητες για Διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Διδασκόντων – Τι αλλάζει σε Δήμους και Περιφέρειες
Σχολεία: Ανατροπή στο καθεστώς επισκευών και μισθώσεων – Τι αλλάζει
Εφάπαξ στις συντάξεις
Συντάξεις: Αυξήσεις "έκπληξη" στο εφάπαξ έως 32.270€ – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν
Το χάσμα των δύο ταχυτήτων στις συντάξεις του ΕΦΚΑ – Ποιοι βλέπουν αυξήσεις-μαμούθ 32.000€ και ποιοι χάνουν μια περιουσία
Συντάξεις: Αυξήσεις "έκπληξη" στο εφάπαξ έως 32.270€ – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν