paidia-seismos
7χρονη στα συντρίμμια προστάτευε το κεφάλι του αδελφού της για 17 ώρες

Δραματικές ώρες ζουν Τουρκία και Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό. Η νεότερη καταμέτρηση ανεβάζει σε σχεδόν 9.000 τον αριθμό των θανάτων στις δύο χώρες. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματισμένοι, ενώ οι εκτιμήσεις για τον τελικό απολογισμό είναι τρομακτικές, με κάποιους να μιλούν ακόμη και για 20.000 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι οι νεκροί ξεπερνούν τις 6.500 και οι τραυματίες είναι πάνω από 35.000

Στη Συρία οι νεκροί ανέρχονται πάνω από  2.000, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που βασίζεται σε στοιχεία που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας και διασώστες.

Γεμάτοι πτώματα οι δρόμοι στην Τουρκία

Τα δεκάδες άψυχα σώματα στους δρόμους της Τουρκίας –νεκροί χωρίς τάφο- αποκαλύπτουν το μέγεθος της τραγωδίας στη γειτονική χώρα.

Στην Αντάκια, περιγράφει το BBC, οι νεκροί τοποθετούνται ο ένας δίπλα στον άλλον στα πεζοδρόμια για να μην χαθεί ούτε δευτερόλεπτο από τη σωτηρία κάποιου άλλου ανθρώπου, που είναι ακόμα ζωντανός.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στους ζωντανούς», λένε οι διασώστες, καθώς οι φωνές που ακούγονται, όλο και πιο εξασθενημένες από τα συντρίμμια, δεν αφήνουν περιθώρια για θρήνο.

Η αγωνία για τους χιλιάδες ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι και παγιδευμένοι στα κτίρια που έχουν καταρρεύσει, μεγαλώνει.

Βίντεο που «κόβει» την ανάσα – Κοριτσάκι που προστατεύει τον αδερφό του κάτω από τα συντρίμμια στη Συρία

Τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης και των social media κάνει ένα βίντεο με τη διάσωση δύο παιδιών από τα συντρίμμια στην Συρία, μετά τον φονικό σεισμό που «χτύπησε» την Τουρκία, στα σύνορά της με την Συρία.

Ένα κοριτσάκι βρίσκεται εγκλωβισμένο στα συντρίμμια κτιρίου με τον μικρότερο αδελφό του, τον οποίο προσπαθεί να προστατεύσει.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, η μικρή καλύπτει με το χέρι της το κεφάλι του αγοριού.

paidia-seismos

 

Συγκλονιστικό βίντεο – Η αγωνία ενός παιδιού ενώ είναι κάτω από τα χαλάσματα

Συγκλονίζει ένα βίντεο που δημοσίευσε ένα αγόρι από τη Συρία και το δείχνει να καταγράφει τον εαυτό του με το κινητό του τηλέφωνο ενώ βρίσκεται στα χαλάσματα του κατεστραμμένου σπιτιού του.

«Δεν ξέρω αν θα ζήσω ή θα πεθάνω», λέει το αγόρι στο βίντεο που δημοσίευσε το Al Jazeera.

«Δεν ξέρω πώς να περιγράψω το συναίσθημα για κάποιον που το περνάει όλο αυτό και βρίσκεται κάτω από τα συντρίμμια», λέει ακόμα.

Μάλιστα την ώρα που μιλάει ερείπια και συντρίμμια του κτιρίου πέφτουν πάνω στο κεφάλι του.

«Υπάρχουν ακόμα περισσότεροι, δύο, τρεις ή τέσσερις οικογένειες και οι γείτονες μας. Ας μας βοηθήσει ο Θεός. Δεν μπορώ να περιγράψω άλλο η Γη τρέμει», λέει το αγόρι με το βίντεο να τελειώνει.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa-taksi-sxoleio
Ποιοι μαθητές μονογονεϊκών οικογενειών δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ
Πανελλαδικές: Θεσμοθετείται το βραβείο των 1.000 ευρώ για παιδιά αγροτών – Τι αλλάζει για τους μονογονείς
Ποιοι μαθητές μονογονεϊκών οικογενειών δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ
Η στιγμή που αεροσκάφος της United χτυπά φορτηγό
Δραματική στιγμή στον αέρα: Boeing 767 της United συγκρούεται με φορτηγό πριν την προσγείωση
Απίστευτο περιστατικό στο Νιούαρκ: Αεροπλάνο χτυπά στύλο φωτισμού και φορτηγό κατά την προσέγγιση
Δραματική στιγμή στον αέρα: Boeing 767 της United συγκρούεται με φορτηγό πριν την προσγείωση
Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: «Όχι» στην εξομοίωση του επιδόματος σε Διευθυντές Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις
Η υπουργός Παιδείας απάντησε σε σχετική αναφορά που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή της ΝΔ κ. Χρήστο Μπουκώρο
Ζαχαράκη: «Όχι» στην εξομοίωση του επιδόματος σε Διευθυντές Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις