Οι Φυλακές Νάρα στην Ιαπωνία αποτελούν το πιο παλιό σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας και πλέον αλλάζουν χαρακτήρα. Το 2024 ανοίγουν εκ νέου τις πύλες τους ως ξενοδοχείο πολυτελείας.
Συγκεκριμένα, οι Φυλακές Νάρα χτίστηκαν το 1908, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Keijiro Yamashita, του "παππού" της αρχιτεκτονικής φυλακών και του αρχιτέκτονα που οραματίστηκε τις "Πέντε Μεγάλες Φυλακές της περιόδου Μεϊτζί" (Τσίμπα, Καναζάουα, Ναγκασάκι, Καγκοσίμα και Νάρα). Οι Φυλακές Νάρα είναι οι μόνες που επιβίωσαν από αυτήν την πεντάδα.
Το 1946 άλλαξε η επωνυμία τους σε "Φυλακές Ανηλίκων Νάρα", για ανήλικους παραβάτες, αλλά με μεγάλη έμφαση στην επανένταξή τους στην κοινωνία. Ανησυχίες για ελλειμματική αντισεισμική θωράκιση οδήγησαν στο κλείσιμο των φυλακών το 2017, αλλά ανακηρύχθηκαν κτήριο σημαντικής πολιτισμικής σημασίας και εξελίχθηκαν σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds
Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom