Ιράν: Πέθανε από κορονοϊό ο σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών
Σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν πέθανε από τον κορονοϊό, το βράδυ της Πέμπτης

Σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν που είχε πάρει μέρος στην σύλληψη ομήρων στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη το 1979 πέθανε το βράδυ της Πέμπτης από τον νέο κορονοϊό, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Ο Χοσεΐν Σεϊχολεσλάμ "ένας βετεράνος της διπλωματίας και επαναστάτης" πέθανε σε ηλικία 67 ετών, μετέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το Irna.

Το Ιράν είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες στον κόσμο από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που εμφανίστηκε στην Κίνα, με τον επίσημο απολογισμό των νεκρών του να φτάνει τουλάχιστον τους 107 και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του τα 3.513.

Ο Σεϊχολεσλάμ είχε διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών μεταξύ του 1981 και του 1997, στη συνέχεια πρεσβευτής του Ιράν στη Συρία από το 1998 ως το 2003, προτού πάρει τη θέση συμβούλου του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Αυτός ήταν εξάλλου ένας από τους φοιτητές που εμπλέκονταν στην ομηρεία Αμερικανών διπλωματών το 1979 στην Τεχεράνη, η οποία οδήγησε την επόμενη χρονιά στην διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Ουάσινγκτον.

Πριν από τον θάνατο του Σεϊχολεσλάμ, η επιδημία της νόσου Covid-19 είχε προκαλέσει τον θάνατο άλλων 6 πολιτικών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων στο Ιράν, μεταξύ αυτών ο βουλευτής Μοχαμάντ Αλί Ραμεζανί της επαρχίας Γκιλάν, μιας από τις περισσότερο πληγείσες από τον ιό, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Αυτός απεβίωσε στις 29 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα ένας βουλευτής της Τεχεράνης, ο Φατεμέχ Ραχμπάρ, βρίσκεται σε κώμα αφότου νόσησε από τον νέο κοροναϊό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Την Πέμπτη, το Ιράν ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων για έναν μήνα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ο οποίος πλήττει πλέον εκτός της Μπουσέρ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, τις υπόλοιπες 30 επαρχίες της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νυρεμ
Υποστελέχωση και απώλεια διδακτικών ωρών στα ελληνικά σχολεία της Νυρεμβέργης: Γονείς προχωρούν σε διαμαρτυρία
Κενά εκπαιδευτικών «παγώνουν» τα προγράμματα στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας
Υποστελέχωση και απώλεια διδακτικών ωρών στα ελληνικά σχολεία της Νυρεμβέργης: Γονείς προχωρούν σε διαμαρτυρία
βενεζουελα
Τραμπ: «Ξένη τρομοκρατική οργάνωση» η κυβέρνηση της Βενεζουέλας – Πλήρης αποκλεισμός πετρελαιοφόρων
Βενεζουέλα κατά Τραμπ: «Γκροτέσκα στρατιωτική απειλή» ο αποκλεισμός των πετρελαιοφόρων
Τραμπ: «Ξένη τρομοκρατική οργάνωση» η κυβέρνηση της Βενεζουέλας – Πλήρης αποκλεισμός πετρελαιοφόρων
fitites
Φοιτητές «εκτός χρόνου», γνώση «εκτός δημόσιου χώρου»; Η αθέατη πλευρά της διαγραφής των λεγόμενων αιωνίων φοιτητών
Ο φοιτητής που εκδιώκεται από το δημόσιο πανεπιστήμιο «απ’ το αυτί», βρίσκει ανοιχτή πόρτα στο ιδιωτικό. Όχι επειδή άλλαξε η ακαδημαϊκή του επάρκεια,...
Φοιτητές «εκτός χρόνου», γνώση «εκτός δημόσιου χώρου»; Η αθέατη πλευρά της διαγραφής των λεγόμενων αιωνίων φοιτητών