αιχμάλωτος των Ταλιμπάν, Αυστραλία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αυστραλία

Ο αυστραλός εκπαιδευτικός Τίμοθι Γουίξ, ο οποίος ήταν όμηρος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επί τρία χρόνια, επέστρεψε στην πατρίδα του, ενημέρωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, η Μαρίζ Πέιν.

Ο Γουίξ, 50 ετών, και άλλος ένας όμηρος, ο αμερικανός συνάδελφός του Κέβιν Κινγκ, 63 ετών, αφέθηκαν ελεύθεροι από τους ισλαμιστές αντάρτες νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων.

«Με μεγάλη μου ικανοποίηση επιβεβαιώνω ότι ο Τιμ επέστρεψε στην Αυστραλία και τον καλωσορίζω», είπε η Πέιν στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Αυτά ήταν τρία ατέλειωτα χρόνια για τον ίδιο και την οικογένειά του», πρόσθεσε η επικεφαλής της αυστραλιανής διπλωματίας.

Σύμφωνα με την Πέιν, ο Γουίξ επέστρεψε στην Αυστραλία αεροπορικώς το απόγευμα χθες Πέμπτη και επανενώθηκε με την οικογένειά του.

«Είναι τεράστια η ανακούφιση για τον ίδιο και την οικογένειά του, κι υπάρχουν πολλοί που συνέβαλαν ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί αυτό, συμπεριλαμβανομένων της κυβέρνησης του Αφγανιστάν και των ΗΠΑ», είπε η Πέιν στην εκπομπή AM.

Το 2016 οι Γουίξ και Κινγκ απήχθησαν έξω από την πύλη του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Καμπούλ, όπου δίδασκαν αγγλικά.

Ανταλλάχθηκαν τον Νοέμβριο με τρεις αιχμάλωτους Ταλιμπάν που βρίσκονταν στα χέρια των αρχών του Αφγανιστάν.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Θέμα Έκθεσης ΕΠΑΛ 2026: Οι νέοι, τα όνειρα και τα απαραίτητα εφόδια σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Πανελλαδικές 2026 - ΕΠΑΛ: Το μπάσκετ ως «μοντέλο ζωής» και τα εφόδια των νέων σε έναν κόσμο που αλλάζει το θέμα της Έκθεσης
Θέμα Έκθεσης ΕΠΑΛ 2026: Οι νέοι, τα όνειρα και τα απαραίτητα εφόδια σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Ulrich Marzolph .jpg
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναγόρευσε τον Καθηγητή Ulrich Marzolph σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας αναγορεύθηκε την Πέμπτη 28 Μαΐου ο διακεκριμένος μελετητής της λαϊκής λογοτεχνίας και...

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναγόρευσε τον Καθηγητή Ulrich Marzolph σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής