Ισχυρός σεισμός στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί
Νέος σεισμός σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη στις νότιες Φιλιππίνες, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων.

Ο σεισμός σημειώθηκε μόλις δύο ημέρες μετά τη δόνηση 6,6 βαθμών η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι στην ίδια περιοχή.

Ο σεισμός, μεγέθους 6,5 βαθμών σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS), έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Μιντανάο, το μεγάλο νησί στο νότιο τμήμα του αρχιπελάγους. Το USGS ανέφερε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Κοταμπάτο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όπως και την Τρίτη, ο σεισμός σημειώθηκε την ώρα που ξεκινούσαν τα σχολεία και οι επιχειρήσεις και πολλοί πανικοβλημένοι κάτοικοι έσπευσαν να βγουν από τα κτίρια.

«Όλος ο κόσμος βγήκε έξω επειγόντως», δήλωσε ο Ρεουέλ Λιμπουνγκάν, δήμαρχος της πόλης Τουλουνάν, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. «Ήταν εξίσου ισχυρός με εκείνον της Τρίτης».

Η σεισμική δόνηση προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ένα κτίριο κατοικιών στην πόλη Νταβάο, που βρίσκεται σε απόσταση 45 χλμ. από το επίκεντρο. Τουλάχιστον εννέα από τους ενοίκους του κτιρίου τραυματίστηκαν και τα συνεργεία διάσωσης ερευνούν αν ένοικοι έχουν παγιδευθεί στο εσωτερικό, δήλωσε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο. Τμήμα ενός ξενοδοχείου κατέρρευσε όμως το κτίριο αυτό είχε ήδη εκκενωθεί.

Πρόκειται για τον τρίτο σεισμό στην ίδια περιοχή μέσα σε δύο εβδομάδες, αν ληφθεί υπόψη και εκείνος που σημειώθηκε στις 16 Οκτωβρίου και είχε προκαλέσει τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται πάνω στον «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου οι κινήσεις και οι συγκρούσεις τεκτονικών πλακών προκαλούν συχνά σεισμούς και έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Το 1976 σημειώθηκε αυτός που ειδικοί χαρακτηρίζουν τον φονικότερο σεισμό στην πρόσφατη ιστορία της χώρας — εκτιμάται ότι είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 8.000 ανθρώπους.

ΑΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παναγιώτης Κανελλόπουλος
Πένθος στον Πύργο και την ακαδημαϊκή κοινότητα για τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο
Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη και διάδοση του Ευρωπαϊκού Δικαίου – Τιμήθηκε με τον τίτλο Jean Monnet...
Πένθος στον Πύργο και την ακαδημαϊκή κοινότητα για τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο
φιλολ
Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων Από 6 έως 8 Νοέμβρη το 51ο ετήσιο Συνέδριο, με θέμα «Λογοτεχνία και Ιστορία»
«Λογοτεχνία και Ιστορία» στο επίκεντρο του φετινού επιστημονικού διαλόγου
Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων Από 6 έως 8 Νοέμβρη το 51ο ετήσιο Συνέδριο, με θέμα «Λογοτεχνία και Ιστορία»
Εγκαίνια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Παράρτημα Κύπρου
Ιστορική στιγμή για την εκπαίδευση: Εγκαινιάστηκε το παράρτημα του ΕΚΠΑ στην Κύπρο
Εγκαινιάστηκε με λαμπρότητα το Παράρτημα του ΕΚΠΑ στην Κύπρο – Οι οκτώ νέες σχολές και οι ημερομηνίες εγγραφών (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Ιστορική στιγμή για την εκπαίδευση: Εγκαινιάστηκε το παράρτημα του ΕΚΠΑ στην Κύπρο