Thumbnail
Ο αριθμός των δολοφονιών και επιθέσεων σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας παιδιών στο Αφγανιστάν αυξήθηκε σημαντικά το διάστημα 2015-2018 σε σύγκριση με τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μια ειδική ομάδα του ΟΗΕ, που διεξήγαγε έρευνες για τα παιδιά στην αφγανική σύρραξη, διαπίστωσε 14.202 σοβαρές παραβάσεις σε βάρος τους, σε ολόκληρη τη χώρα, επισημαίνεται στην έκθεση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

«Προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκαν 12.599 περιπτώσεις δολοφονιών και επιθέσεων σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας παιδιών, ήτοι μια αύξηση 82% σε σύγκριση με τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια» διευκρινίζεται στο έγγραφο, όπου διατυπώνεται η εκτίμηση πως το πραγματικό εύρος των σοβαρών παραβάσεων είναι πιθανόν μεγαλύτερο.

Στην έκθεση καταγράφονται «274 περιπτώσεις στρατολόγησης και χρήσης παιδιών, 17 περιπτώσεις σεξουαλικής βίας σε βάρος παιδιών, 231 περιπτώσεις απαγωγών παιδιών, 832 επιθέσεις εναντίον σχολείων και νοσοκομείων και 249 περιπτώσεις άρνησης στην πρόσβαση σε ανθρωπιστικά αγαθά σε βάρος παιδιών».

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ένοπλες οργανώσεις είναι οι κυριότεροι δράστες των σοβαρών παραβάσεων, με εξαίρεση τις σεξουαλικές βιαιοπραγίες που συχνά αποδίδονται στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Στις παρατηρήσεις και συστάσεις του, ο Αντόνιο Γκουτέρες δηλώνει «βαθιά προβληματισμένος από το εύρος, τη σοβαρότητα και την επανάληψη των σοβαρών παραβάσεων εναντίον παιδιών στο Αφγανιστάν, τα οποία συνεχίζουν να πληρώνουν το τίμημα της ένοπλης σύρραξης».

«Απευθύνω έκκληση σε όλα τα μέρη να σταματήσουν αμέσως κάθε παράβαση» υπογραμμίζει.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ διατυπώνει επίσης «τη μεγάλη του ανησυχία για τη σημαντική αύξηση του αριθμού των θυμάτων μεταξύ των παιδιών, ιδίως εξαιτίας αεροπορικών επιδρομών που εξαπολύουν οι κυβερνητικές και οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες εξετασεις
Πανελλήνιες: Το παράδοξο του μηχανογραφικού και τα πεδία που δεν βγάζουν νόημα
Μηχανογραφικό χωρίς πυξίδα ή όταν τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και οι σχολές δεν «κουμπώνουν»
Πανελλήνιες: Το παράδοξο του μηχανογραφικού και τα πεδία που δεν βγάζουν νόημα
Ζαχαράκη
Καταγγελίες για αδιαφανείς διαθέσεις εκπαιδευτικών: Τις γνωρίζει το υπουργείο;
Στη Βουλή οι καταγγελίες για αδιαφάνεια στις διαθέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Καταγγελίες για αδιαφανείς διαθέσεις εκπαιδευτικών: Τις γνωρίζει το υπουργείο;
Internet Of Things
Γιατί το «Internet of Things» δημιουργεί τις επόμενες θέσεις εργασίας
Από τα έξυπνα σπίτια και τις πόλεις, μέχρι τη βιομηχανία και την υγεία, το «Διαδίκτυο των Πραγμάτων» αλλάζει τον τρόπο που λειτουργούν οι...
Γιατί το «Internet of Things» δημιουργεί τις επόμενες θέσεις εργασίας