Thumbnail
Ινδία


Μία μαϊμού στη βόρεια Ινδία εισέβαλε σε ένα σπίτι και άρπαξε ένα βρέφος μόλις 12 ημερών, το οποίο θήλαζε εκείνη την ώρα, προκαλώντας τον θάνατό του, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Άγρα. Η μαϊμού άρπαξε το βρέφος και το άφησε στη στέγη του γειτονικού σπιτιού με σοβαρές κακώσεις όταν οι γείτονες άρχισαν να την κυνηγούν.

Το βρέφος υπέκυψε στα τραύματά του όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν γίνει πολύ συχνές.

Ο Ατζάι Καουσάλ, ο επικεφαλής του γειτονικού αστυνομικού τμήματος, είπε στο Reuters ότι το βρέφος τραυματίστηκε σοβαρά.

“Η μαϊμού χτύπησε το κεφάλι του και το παράτησε όταν την κυνήγησαν οι κάτοικοι με ξύλα και άρχισαν να της πετούν πέτρες”, είπε.

Συχνές οι επιθέσεις
 

Αυτό ήταν το τελευταίο περιστατικό σε μια σειρά από επιθέσεις μαϊμούδων στην Άγρα, πόλη όπου βρίσκεται το διάσημο Ταζ Μαχάλ.

Πριν από δύο μήνες, ένα νήπιο δέχτηκε επίθεση από πιθήκους και αναρρώνει στο νοσοκομείο.

“Οι μαϊμούδες βρίσκονται παντού στην Άγρα”, δήλωσε στο Reuters ένας ακτιβιστής στην περιοχή, ο Σχραβάν Κουμάρ Σιχ.

“Έρχονται σε αναζήτηση τροφής, αλλά αρπάζουν και επιτίθενται”.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι μαϊμούδες έχουν γίνει περισσότερο επιθετικές ως αποτέλεσμα του εκτοπισμού τους από τους βιοτόπους τους, οι οποίοι έχουν καταστραφεί εξαιτίας της επέκτασης της πόλης.

Κάποιες τοπικές ενώσεις κάνουν έκκληση για στείρωση των ζώων αυτών και για εξαίρεσή τους από την νομοθεσία περί προστασίας της άγριας ζωής, πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δίκη για τα Τέμπη
Απόφαση-σταθμός για τα Τέμπη: Το Δημόσιο «πληρώνει» 400.000 ευρώ σε συγγενείς θυμάτων
Πρώτη δικαστική απόφαση-"ράπισμα" για την τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου – Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνωρίζει ευθύνη του κράτους
Απόφαση-σταθμός για τα Τέμπη: Το Δημόσιο «πληρώνει» 400.000 ευρώ σε συγγενείς θυμάτων
Κώστας Βλάσης - ΙΝΟΕΚ
Συνάντηση Κ.Βλάση – ΙΝΟΕΚ: Στο επίκεντρο η εκπαίδευση, η έρευνα και η στρατηγική για το 2040
Διεθνές Συνέδριο 2026 ΙΝΟΕΚ: Ο Κώστας Βλάσης «φωτογραφίζει» τον δρόμο για ένα ανταγωνιστικό αναπτυξιακό μοντέλο
Συνάντηση Κ.Βλάση – ΙΝΟΕΚ: Στο επίκεντρο η εκπαίδευση, η έρευνα και η στρατηγική για το 2040