Thumbnail
Κύπρος

Σε διεθνή ύδατα, ο τουρκικός στρατός κατοχής απήγαγε χθες βράδυ το πλήρωμα –που αποτελείτο από πέντε Αιγύπτιους– αλιευτικού υπό κυπριακή σημαία και ρυμούλκησε το σκάφος στο λιμανάκι της Κερύνειας.

Λίγο πριν από την απαγωγή του πενταμελούς πληρώματος του σκάφους, ο καπετάνιος πρόλαβε να στείλει σήμα στο Ράδιο Κύπρος και ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι έγινε έντονο διάβημα από την κυβέρνηση στα Ηνωμένα Έθνη. Ταυτόχρονα, είπε, οι αρμόδιες υπηρεσίες δραστηριοποιούνται για την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε ότι η Δύναμη ενημερώθηκε για το περιστατικό με το ψαροκάικο και «είναι σε επαφή με τις δυο πλευρές για να βοηθήσει στην επίλυση του θέματος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής εταιρείας με διακριτική ονομασία, «Group ψαροκάικα», Πάμπος Μιτίδης, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι το σκάφος βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη. Πλευρίστηκε από τουρκικό σκάφος με ενόπλους, οι οποίοι ζήτησαν να ανέβουν στο ψαροκάικο για να το ερευνήσουν. Ακολούθως τους ανέφεραν ότι τίθενται υπό σύλληψη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας 'Αριστος Αριστείδου μετέβη στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Σε άλλες δύο περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες, είχε παρενοχληθεί από τουρκικά πολεμικά μια τράτα της εταιρείας, η «Μπουμπουλίνα». Τα σκάφη της Κυπριακής εταιρείας εξορμούν για αλίευση από το λιμάνι της Λεμεσού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Σοφία Ζαχαράκη
Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη - Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Από τα πανεπιστήμια μέχρι τον βρεφονηπιακό σταθμό του Υπ. Παιδείας (Video)
Ζαχαράκη και Γκιλφόιλ σχεδιάζουν κοινές εκπαιδευτικές δράσεις
Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη - Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Από τα πανεπιστήμια μέχρι τον βρεφονηπιακό σταθμό του Υπ. Παιδείας (Video)
Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη: «Άθλιο υποκείμενο» -«Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή»
Ακραίοι χαρακτηρισμοί και μηνύσεις στην Ολομέλεια: Η ένταση Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη ξεφεύγει
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη: «Άθλιο υποκείμενο» -«Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή»
κακοκαιρία, ΕΜΥ, άνθρωποι με ομπρέλες προχωρούν σε πλημμυρισμένο δρόμο
Νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών – Πιο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό πλήττει τη χώρα
Έντονες βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στα δυτικά και τα νότια – Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια
Νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών – Πιο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό πλήττει τη χώρα