Thumbnail
Γερμανία

Τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, αψήφησαν τη βροχή στο Μόναχο και βγήκαν στους δρόμους για να διατυπώσουν την αντίθεσή τους στην στάση των Βαυαρών συμμάχων της καγκελαρίου Μέρκελ στο μεταναστευτικό.

Οι διοργανωτές της διαδήλωσης επισήμαναν σε μια ανακοίνωση ότι διαμαρτύρονται για τις «ανεύθυνες διχαστικές πολιτικές» των ανώτερων στελεχών του CSU.

Αναφέρουν συγκεκριμένα τον ηγέτη του CSU και υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, τονίζοντας ότι παίρνουν θέση ενάντια στις «πολιτικές του φόβου» και τη στροφή της κοινωνίας προς τα δεξιά.

«Θέλω να καταδικάσω ανοιχτά τις απάνθρωπες δηλώσεις που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας από τα χείλη ηγετικών στελεχών του CSU» είπε ένας διαδηλωτής, ο Άξελ Βαινγκέρτνερ.

«Είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε.

Κόμματα όπως οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι, η Αριστερά, αλλά και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, θρησκευτικές οργανώσεις και εθελοντές που εργάζονται με τους πρόσφυγες προέτρεψαν τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδήλωση.

Σε ένα μήνυμά του στο Twitter το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών επισημαίνει ότι «οι πολίτες της Βαυαρίας γνωρίζουν τι τους προσφέρει το CSU».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters - ERT

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Όταν οι διακηρύξεις συγκρούονται μετωπικά με την πραγματικότητα: Έξι μήνες μετά στα Ωνάσεια σχολεία
Η καθημερινότητα στα Ωνάσεια: Τι δείχνει το πρώτο εξάμηνο
Όταν οι διακηρύξεις συγκρούονται μετωπικά με την πραγματικότητα: Έξι μήνες μετά στα Ωνάσεια σχολεία