Thumbnail
Συρία

Τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας άρχισε ο ιορδανικός στρατός σε χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες που αναζήτησαν καταφύγιο στα συρο-ιορδανική σύνορα όταν ο στρατός του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ εξαπέλυσε επίθεση στην νότια Συρία, ανακοίνωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Χιλιάδες Σύροι έχουν συγκεντρωθεί σε συνοριακό πέρασμα στα σύνορα με την Ιορδανία ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στην Ιορδανία, που έκλεισε τα σύνορά της μετά την έξοδο του πληθυσμού που ακολούθησε την επίθεση κατά της πόλης Ντεράα.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τεράστια πλήθη, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, αντιμέτωπα με ιορδανικές στρατιωτικές δυνάμεις και τανκς που κλείνουν την πρόσβασηπρος το ιορδανικό έδαφος.

Δεκάδες χιλιάδες από τις 160.000 των αμάχων που εγκατέλειψαν την περιοχή της Ντεράα εγκατέλειψαν την προσπάθεια να εισέλθουν στην Ιορδανία και κατευθύνθηκαν προς τα ισραηλινά σύνορα.

Στο μεταξύ, στο εσωτερικό της Ιορδανίας, αυξάνεται η πίεση προς τις ιορδανικές αρχές να άρουν τους περιορισμούς και να επιτρέψουν την είσοδοστους πρόσφυγες από την Συρία, πολλοί από τους οποίους συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς με τους κατοίκους της μεθορίου με την Συρία.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ERT

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

onaseia
Κινητοποιήσεις ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Ωνάσειων σχολείων: «Όχι στους επιτηρητές», λένε οι εκπαιδευτικοί
Αντιδράσεις για τις εξετάσεις εισαγωγής και την εμπλοκή ιδιωτικών φορέων – Εκκλήσεις για αποχή από την επιτήρηση και μαζική συμμετοχή στις...
Κινητοποιήσεις ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Ωνάσειων σχολείων: «Όχι στους επιτηρητές», λένε οι εκπαιδευτικοί
oiele
Σοβαρές αιχμές από την ΟΙΕΛΕ για “σιδηροδρομικό αυταρχισμό” εν μέσω πολιτικών εξελίξεων
Καταγγέλλεται στοχευμένη ενέργεια εκφοβισμού – Συσχέτιση με την υπόθεση Τεμπών και την επιστροφή του στον συνδικαλισμό
Σοβαρές αιχμές από την ΟΙΕΛΕ για “σιδηροδρομικό αυταρχισμό” εν μέσω πολιτικών εξελίξεων
posdep_1.jpg
ΠΟΣΔΕΠ: «Απαράδεκτη η επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική. Δεν έχει θέση η βία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο»
Καταδίκη από την ΠΟΣΔΕΠ που ζητά την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και την προστασία της ελευθερίας έκφρασης στα πανεπιστήμια
ΠΟΣΔΕΠ: «Απαράδεκτη η επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική. Δεν έχει θέση η βία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο»