Thumbnail
 Αιθιοπία

Επίθεση με χειροβομβίδα πραγματοποίησε ένας άνδρας στη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης υπέρ του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας, Αμπίι Αχμέντ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν τουλάχιστον 83 άτομα, ωστόσο ακόμη παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός νεκρών και τραυματιών.

Μεταξύ των νεκρών είναι αστυνομικοί οι οποίοι προσπάθησαν να σταματήσουν τον δράστη της επίθεσης, ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στην εξέδρα όπου θα πραγματοποιούσε ομιλία ο Αμπίι Αχμέντ, φορώντας στολή αστυνομικού. Στη συνέχεια πέταξε τη χειροβομβίδα κάτω από την εξέδρα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, η επίθεση ήταν απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε μετά την έκρηξη, ο Αμπίι περιέγραψε το περιστατικό ως «μια αποτυχημένη απόπειρα από δυνάμεις που δεν θέλουν να δουν την Αιθιοπία ενωμένη», λέγοντας ότι «μερικοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν».

Ο 42χρονος πρωθυπουργός της Αιθιοπίας έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε μια σειρά ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων από τον Απρίλιο που ανέλαβε καθήκοντα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη