Thumbnail
"Πρόκειται για ένα ζήτημα δημόσιας υγείας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί βάζοντας παρωπίδες, ούτε με την επίκληση της ηθικής και, πολύ λιγότερο, της θρησκείας"

Το κοινοβούλιο της Αργεντινής ενέκρινε σήμερα, με οριακή πλειοψηφία, το νομοσχέδιο με το οποίο νομιμοποιούνται οι αμβλώσεις μέχρι την 14η εβδομάδα της κύησης, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Το νομοσχέδιο, που για να γίνει νόμος θα πρέπει να περάσει και από τη Γερουσία, εγκρίθηκε με ψήφους 129 υπέρ έναντι 125 κατά, μετά από ολονύχτια συζήτηση.

"Πρόκειται για ένα ζήτημα δημόσιας υγείας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί βάζοντας παρωπίδες, ούτε με την επίκληση της ηθικής και, πολύ λιγότερο, της θρησκείας", τόνισε στην ομιλία της η Μάιρα Μεντόσα, η εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης που υπήρξε μία από τις κινητήριες δυνάμεις της πρότασης αυτής. "Είναι επίσης θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης", πρόσθεσε.

Το νομοσχέδιο αυτό διχάζει το τελευταίο διάστημα τον πολιτικό κόσμο της Αργεντινής. Ο πρόεδρος της χώρας Μαουρίσιο Μάκρι, αν και ο ίδιος δήλωνε ότι διαφωνεί με την πρόταση, κάλεσε τα μέλη του κόμματός του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Όπως και στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής, στην Αργεντινή επιτρέπεται η άμβλωση μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όταν για παράδειγμα πρόκειται για εγκυμοσύνη που προέκυψε μετά από βιασμό ή αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας. Οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατήγγειλαν το γεγονός ότι απαιτείτο η άδεια ενός δικαστή, με αποτέλεσμα συχνά να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις ή και να απορρίπτεται το αίτημα των ενδιαφερόμενων.

Με το νομοσχέδιο αυτό οι αμβλώσεις θα μπορούν να γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: «Οι προσλήψεις αναπληρωτών προχωρούν με ταχύτητα ώστε με το πρώτο κουδούνι να μη λείψει κανείς από τη θέση του»
Σοφία Ζαχαράκη: Βιβλία στις τάξεις, προσλήψεις σε εξέλιξη και νέα πρότυπα Ωνάσεια Σχολεία
Ζαχαράκη: «Οι προσλήψεις αναπληρωτών προχωρούν με ταχύτητα ώστε με το πρώτο κουδούνι να μη λείψει κανείς από τη θέση του»