Thumbnail
Σαν «όπλο» χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ο Ερντογάν

Μιλώντας σε πόλη της ανατολικής επαρχίας Ερζερούμ, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε κατά του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τη σκληρή κριτική του κατά της αιματηρής τουρκικής επιχείρησης με την ειρωνική ονομασία «Κλάδος Ελαίας» στην κουρδο-κρατούμενη πόλη Αφρίν της βόρειας Συρίας και με το συγκεντρωμένο πλήθος να γιουχάρει απείλησε την Ευρώπη ότι θα ανοίξει τις πύλες και θα πλημμυρίσει με νέο κύμα προσφύγων: «Φιλοξενούμε 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία, εδώ και 7 χρόνια. Μας ικετεύσατε να μην ανοίξουμε τις πόρτες. Αν το κάνουμε δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε. Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε! Εμείς δείξαμε ανθρωπιά, αλλά εσείς δεν καταλαβαίνετε από ανθρωπιά».

Ακουμπώντας το χέρι στο φέρετρο του Τούρκου στρατιώτη, με το όνομα Μοχάμεντ, που έπεσε στην Αφρίν, είπε ότι θέλει να γίνει κι ο ίδιος «μάρτυρας» (κατά τους Τούρκους όλοι οι νεκροί πολέμου είναι μάρτυρες) κι υποστήριξε ότι ο Αλλάχ του υποσχέθηκε τη νίκη, που είναι πλέον κοντά. «Φτάνουμε στο τέλος», είπε. «Σώζουμε τους καταπιεσμένους, ανθρώπους περήφανους, που διώκονται στη Συρία. Έχετε δει πώς οι καταπιεσμένοι που θέλουν να φύγουν από την Αφρίν διώκονται. Βρήκαμε που κρατούν τις βόμβες τους. Μπαίνουμε. Θα τους διώξουμε», τόνισε σε μία παραληρηματικού χαρακτήρα απόπειρα να ξεσηκώσει τον κόσμο και να ανυψώσει το φρόνημα. 

Ο Ερντογάν επιτέθηκε και στις ΗΠΑ για ακόμα μια φορά. «Είμαστε ένα έθνος 81 εκατομμυρίων. Δεν θα μας πουν τι να κάνουμε; Που είναι το FETΟ;», αναρωτήθηκε. Και απάντησε μόνος του: «Στην Πενσιλβάνια», αναφερόμενο φυσικά στον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΘΑΑΕ
ΑΕΙ: Γιατί και πόσο καθυστερούν οι Έλληνες να πάρουν πτυχίο
«Χρόνιο πρόβλημα» για την Ελλάδα η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των σπουδών - Ποιοι είναι οι λόγοι και πώς διαφοροποιούνται οι χρόνοι αποφοίτησης ανά ΑΕΙ
ΑΕΙ: Γιατί και πόσο καθυστερούν οι Έλληνες να πάρουν πτυχίο
εκπαιδευτικοι
ΑΕΙ: Γερασμένο και ανδροκρατούμενο το προσωπικό - Χαμηλή και η αναλογία ανά φοιτητή
Τι δείχνει η έκθεση της ΕΘΑΑΕ για το διδακτικό προσωπικό στα ΑΕΙ της Ελλάδας και της Ευρώπης
ΑΕΙ: Γερασμένο και ανδροκρατούμενο το προσωπικό - Χαμηλή και η αναλογία ανά φοιτητή
δασκαλα
"Θαυματοποιός" Διευθυντής Εκπαίδευσης! Επιχειρεί να καλύψει κενό σε ένα σχολείο ...δημιουργώντας κενό εκπαιδευτικού σε άλλο!
Ρωτάμε τον Διευθυντή της ΔΙΠΕ Δ΄ Αθήνας: Μπορεί το εκπαιδευτικό σύστημα να λειτουργεί με λύσεις «μπαλώματος», θυσιάζοντας τη σταθερότητα και τις...
"Θαυματοποιός" Διευθυντής Εκπαίδευσης! Επιχειρεί να καλύψει κενό σε ένα σχολείο ...δημιουργώντας κενό εκπαιδευτικού σε άλλο!
συντ
Καθολικές αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια - Όφελος για 2,6 εκατ. συνταξιούχους
Νέα εποχή για τις συντάξεις μετά από μια δεκαετία στασιμότητας
Καθολικές αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια - Όφελος για 2,6 εκατ. συνταξιούχους