Οι διαπραγματευτές των χωρών της Ομάδας των 20 (G20) έχουν συμφωνήσει στις βασικές γραμμές της ανακοίνωσης που θα εκδοθεί μετά το πέρας της συνόδου τους στο Αμβούργο, όμως μένει σε εκκρεμότητα ένα ζήτημα που αφορά το θέμα της κλιματικής αλλαγής, δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όμως εξέφρασαν αισιοδοξία ότι και αυτό θα λυθεί σήμερα.
«Το αποτέλεσμα είναι καλό. Έχουμε ανακοίνωση», επεσήμανε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Υπάρχει μόνο μία εκκρεμότητα αναφορικά με το κλίμα»
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, θα εκδοθεί ανακοίνωση που θα στηρίζεται από όλα τα μέλη της G20, ενώ σε αυτή θα επαναβεβαιώνεται η δέσμευση 19 κρατών να εφαρμόσουν τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.
Το κομμάτι της ανακοίνωσης που εκκρεμεί αφορά το κλίμα και έχει σχέση με την επιθυμία των ΗΠΑ να γίνεται αναφορά στα ορυκτά καύσιμα, εξήγησε η πηγή αυτή, καθώς «κρίσιμος αριθμός χωρών» δεν επιθυμεί να γίνεται αναφορά σε αυτά.
Παράλληλα στην ανακοίνωση της G20 θα περιλαμβάνεται η δέσμευσή τους να «καταπολεμήσουν τον προστατευτισμό».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ