Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα πει στον Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη συνάντηση που θα έχουν εντός της ημέρας στη Ρωσία, ότι θέλει να αρθούν γρήγορα οι ρωσικοί περιορισμοί στο εμπόριο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα πριν από την αναχώρησή του για την πόλη Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα συναντηθεί με τον κ. Πούτιν, ο κ. Ερντογάν είπε ότι η επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία είναι κοινός σκοπός της Τουρκίας και της Ρωσίας.

Οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν όλο το φάσμα των ρωσοτουρικών σχέσεων, καθώς και διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η επίλυση της κρίσης στη Συρία, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

Τα δύο μέρη αναμένεται επίσης να συζητήσουν τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά το Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Ρωσίας - Τουρκίας που συνεκλήθη στις 10 Μαρτίου, με επίκεντρο την αποκατάσταση αμοιβαία επωφελών σχέσεων στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, της ενέργειας, του τουρισμού και άλλους.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ειδικότερα ότι οι πρόεδροι των δύο χωρών θα συζητήσουν την ενδυνάμωση της εκεχειρίας στη Συρία, καθώς και την αποναρκοθέτηση.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα, o Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν βρίσκεται στη ημερήσια διάταξη και ότι ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δεν έχει κάνει τέτοια πρόταση.

Νωρίτερα ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είχαν συνάντηση πεντέμιση ωρών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η είσοδος στο κτήριο του ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Δύο προκηρύξεις "Γίγας" 10.500 θέσεων απόφοιτων Γυμνασίου, Λυκείου
Δύο μεγάλες προκηρύξεις ετοιμάζει το ΑΣΕΠ για 10.500 μόνιμες θέσεις σε δήμους και Δημόσιο. Δείτε ειδικότητες, προσόντα, μοριοδότηση και πότε ανοίγουν...
ΑΣΕΠ: Δύο προκηρύξεις "Γίγας" 10.500 θέσεων απόφοιτων Γυμνασίου, Λυκείου