Η Γερμανία πρέπει να δαπανήσει και θα δαπανήσει περισσότερα για την άμυνά της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Σόιμπλε επισήμανε: «Είναι ένα ζήτημα ασφάλειας, πρέπει να το κάνουμε μαζί, εντός του NATO, και (με) μια πιο αποτελεσματική ευρωπαϊκή συμβολή. Κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση με την ευρωπαϊκή αμυντική ένωση. Πρέπει να δαπανήσουμε περισσότερα χρήματα για αυτό, έχουμε αποφασίσει να το κάνουμε στη γερμανική κυβέρνηση (και), χωρίς αμφιβολία, θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας».
Ο Σόιμπλε νωρίτερα τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει ευρύτερο διεθνή ρόλο, σημειώνοντας πως η απάντηση σε διάφορες κρίσεις, από την ασφάλεια ως την κλιματική αλλαγή, είναι τα κράτη μέλη της να μείνουν ενωμένα και να πάψουν να εξαρτώνται από τις ΗΠΑ.
«Είναι καιρός να σκεφτούμε περισσότερο το διεθνή ρόλο της Ευρώπης», επισήμανε σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες του ομίλου Φούνκε, στο οποίο απορρίπτει τον «απομονωτισμό» και καλεί να υπάρξει «δράση από κοινού» διότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αναντικατάστατη».
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να δαπανήσει περισσότερα για την άμυνα», προσθέτοντας πως «η συζήτηση για τις στρατιωτικές δαπάνες δεν πρέπει να επιφέρει αλλαγές στη στρατηγική που ακολουθείται στο ζήτημα της βιώσιμης ανάπτυξης».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ