Τραγωδία στη Σαλαμίνα: Δύο νεκροί στα Περιστέρια – Καίγονται σπίτια, συνεχείς εκκενώσεις από το 112

Κόσμος 0

Η CIA παρακολουθούσε τους Γάλλους για την... ελληνική κρίση χρέους σύμφωνα με τα Wikileaks

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Για το μεγαλύτερο διάστημα του 2012

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση της CIA και πως αυτή σχετιζόταν με την κρίση του ελληνικού χρέους, πραγματοποίησε ο ιστότοπος Wikileaks.

Συγκεκριμένα σε δημοσίευμα αναφέρεται ότι για περίπου επτά μήνες - μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 - οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν επικεντρώσει τις εκθέσεις τους στην στάση των κομμάτων της Γαλλίας αναφορικά με την ελληνική κρίση.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Wikileaks, εκείνο το διάστημα οι αναφορές της CIA έδιναν έμφαση στις θέσεις των κομμάτων της Γαλλίας γύρω από την ελληνική κρίση χρέους, στην στάση και τον ρόλο της Γαλλίας και της Γερμανίας στην διαχείριση της κρίσης του ελληνικού χρέους, καθώς και στα «τρωτά» σημεία της Γαλλίας (κυβέρνησης και τραπεζών) στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδος.

Επιπλέον, αναζητούσαν «συγκεκριμένες προτάσεις και συστάσεις» για την αντιμετώπιση «της κρίσης της ευρωζώνης».

Το δίκτυο κατασκοπείας της CIA είχε στηθεί τόσο από ειδικούς πράκτορες όσο και ηλεκτρονικά μέσα και έλεγχε με ιδιαίτερη προσοχή όλους τους πολιτικούς της Γαλλίας: Από τον Σακοζί ως τον Ολάντ και την Μαρίν Λεπέν.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία το 2026: Οι ημερομηνίες για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Επαναφορά 13ου και 14ου Μισθού στους εκπαιδευτικούς: Η πρόταση που έχει γίνει

Αυτό είναι ίσως το πιο ερωτικό ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος