ΑΣΕΠ: Δημοσιεύθηκαν οι νέοι αναμορφωμένοι πίνακες της Προκήρυξης 2ΕΑ/2025 για Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς

Εκπαίδευση 0

Δίστομο: Σχολεία με ελλείψεις καθηγητών και μαθητές που κάνουν μάθημα μόνο 2-3 ώρες

Αίθουσα σε Δημοτικό Σχολείο με θρανία, έδρα και πίνακα
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Περίπου 1.400 διδακτικές ώρες την εβδομάδα παραμένουν ακάλυπτες στη Βοιωτία, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται κοινοβουλευτική ερώτηση – Στο επίκεντρο οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Μπάρλειο Γυμνάσιο και Λύκειο

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Μπάρλειου Γυμνασίου και Λυκείου Διστόμου καταγγέλλονται εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα οι μαθητές να χάνουν διδακτικές ώρες και σε αρκετές περιπτώσεις να αποχωρούν από το σχολείο έπειτα από μόλις δύο ή τρεις ώρες μαθημάτων. 

Η κατάσταση αναδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σχολικές μονάδες της Βοιωτίας, όπου, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Βουλή, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα ζητούν άμεση κάλυψη των ελλείψεων, επικαιροποιημένη καταγραφή των αναγκών και σαφές χρονοδιάγραμμα προσλήψεων αναπληρωτών, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων και η ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στη δημόσια εκπαίδευση.

διστομο

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς, οι μαθητές αλλά και οι υπάρχοντες καθηγητές  στο Μπάρλειο Γυμνάσιο και Μπάρλειο Λύκειο Διστόμου, με την καθημερινότητα στα σχολεία να θυμίζει περισσότερο «ημιαπασχόληση» παρά εκπαιδευτική διαδικασία! 

Στις κοινωνικές συναντήσεις γονέων και γενικά κατοίκων, η ανησυχία για το μέλλον των παιδιών έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς τα σχολεία λειτουργούν με τεράστια κενά.

Οι ελλείψεις στα δύο δευτεροβάθμια σχολεία του Δίστομου είναι κραυγαλέες: λείπουν φιλόλογος, θεολόγος, πληροφορικός, γυμναστής και καθηγητής γαλλικών στο καθένα από αυτά - ίσως κι άλλοι, απ' ο,τι ακούμε!  Πρόκειται για το αποκορύφωμα της οργανωτικής αποτυχίας της πολιτειας; Και από τους αναπληρωτές που αναμένονταν τα προβλήματα δεν λύθηκαν. Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές να έχουν καθημερινά αμέτρητα «κενά» και να σχολούν μετά από μόλις δύο ή τρεις ώρες μαθήματος.

Η κατάσταση στο Δίστομο δεν είναι εξαίρεση, αλλά ο καθρέφτης μιας γενικευμένης κυβερνητικής ανεπάρκειας που πλήττει ολόκληρη τη Βοιωτία. Σύμφωνα με στοιχεία από επίσημη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή  Βουλευτής του νομού προς την Υπουργό Παιδείας, η περιοχή εκπέμπει σήμα κινδύνου. 

Παρά τις πρόσφατες προσλήψεις, περίπου 1.400 διδακτικές ώρες την εβδομάδα παραμένουν ακάλυπτες στα σχολεία της Βοιωτίας! Σκεφτείτε τι κενά υπήρχαν μέχρι να διοριστούν κάποιοι αναπληρωτές.

Βασικές ειδικότητες πρώτης γραμμής παρουσιάζουν τεράστια ελλείμματα, καταδικάζοντας τους μαθητές της επαρχίας σε μια άνιση και ελλιπή πρόσβαση στη μόρφωση. Τα ωρολόγια προγράμματα είναι αδύνατον να αναπτυχθούν πλήρως-  κάτι πολύ άσχημο που θα το βρούν μπροστά τους και θα το πληρώσουν οι ίδιοι και γονείς τους!

Απο το βήμα της Βουλής ζητείται πλέον επιτακτικά η άμεση και επικαιροποιημένη καταγραφή των πραγματικών κενών, καθώς και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για νέες προσλήψεις αναπληρωτών. Η ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια παιδεία αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας και οι ελλείψεις αυτές απαιτούν άμεσες λύσεις, όχι άλλες δικαιολογίες...

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Κραυγή αγωνίας από πολλούς Διευθυντές Σχολείων

Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα 41χρονης μπλόγκερ πριν πεθάνει από καρκίνο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση