Καιρός - Προσοχή: Βραδινό πέρασμα με μπόρες και καταιγίδες – Από τα βόρεια έως τα μεσάνυχτα

Κόσμος 0

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Τέλος το ελληνικό πρόγραμμα αν αποχωρήσει το ΔΝΤ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σήμερα συνεδριάζει το Δ.Σ του ΔΝΤ

Τέλος μπαίνει στο ελληνικό πρόγραμμα, σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποχωρήσει, διεμήνυσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Ταμείου για το ελληνικό χρέος.

«Ο κ. Σόιμπλε έχει καταστήσει ξεκάθαρο ότι το πρόγραμμα βοήθειας θα τερματιστεί, σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποφασίσει να αποχωρήσει», σημείωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Πάντως, ο ίδιος φάνηκε αισιόδοξος πως «το Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα».

Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ συγκαλείται προκειμένου να εξετάσει τις προοπτικές βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, δίχως ωστόσο, να αναμένεται απόφαση για τη συμμετοχή ή μη στο πρόγραμμα.

Αυτό εκτιμάται ότι θα συμβεί μετά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, με τους επικεφαλής του Ταμείου να αναμένουν τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις τόσο με τους Ευρωπαίους, όσο και με την Αθήνα.

Σημειώνεται ότι ο Σόιμπλε έχει υποστηρίξει αρκετές φορές ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα, αν τυχόν αποχωρήσει το ΔΝΤ, ενώ πρώτα απαιτείται να ληφθεί η απαιτούμενη έγκριση από το γερμανικό Κοινοβούλιο.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Πίνακες Αναπληρωτών - Προσλήψεις 2026: Όλα τα ονόματα έγκυρα και έγκαιρα στο alfavita

Ήξερες ότι το «χαλί» δεν είναι ελληνική λέξη; Πώς λέγεται στα ελληνικά

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος