Ως λάθος χαρακτηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, την κίνηση της χώρας του να αναγνωρίσει το όνομα "Μακεδονία" στα Σκόπια, δεδουμένου ότι αυτά αναγνώρισαν αργότερα το Κόσσοβο ως ανεξάρτητο.
Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta, ο Ντάντιτς έκανε λόγο για «μεγάλο λάθος» από την πλευρά της Σερβίας.
Συγκεκριμένα, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε:
«Όλη η Ευρώπη και ο κόσμος χρησιμοποιούν το όνομα πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), ενώ εμείς δώσαμε ένα χαστούκι στους αδελφούς μας, τους Έλληνες και τώρα περιμένουμε να μην αναγνωρίσουν το Κόσσοβο- ενώ εμείς αναγνωρίσαμε τη Μακεδονία προσβάλλοντας τους Έλληνες και αυτοί (ενν.τα Σκόπια) ψηφίζουν πάντα υπέρ του Κοσσόβου. Θα πρέπει να πω ότι υπήρξαμε ανόητοι. Για να χρησιμοποιήσω έναν μη διπλωματικό όρο».
Ο κ. Ντάτσιτς είπε ακόμη ότι το Βελιγράδι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ στις διμερείς σχέσεις με τα Σκόπια, αλλά πολυμερώς το όνομα που χρησιμοποιεί η ΕΕ, τα Ηνωμένα Έθνη κ.ά. για τη χώρα αυτή, δηλαδή FYROM.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds
Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom